Mandekogebogen

Bavette Flapsteak: På pande og grill

Smørmørt kød til pande og grill!

Mangler du lidt inspiration til noget nyt og spændende på grillen til dine sommeraftenener i baghaven?

En af de nyere udskæringer på kødmarkedet er den såkaldte Flap Steak også kaldet Bavette.

Udskæringen er egentlig ikke særlig ny, men det er nyt, at vi danskere begynder at bruge det i madlavning og at man kan købe den hos udvalgte forhandlere.

En bavette er en anderledes måde at få en bøf, men den har en utrolig lækker dybde, og minder lidt om eksempelvis nyretapper.

Steger man det helt perfekt, så er det utrolig mørt, saftigt og smagfuldt - kun krydret med lidt flagesalt.

Flapsteak er den perfekte sommerbøf til grill og solskin, og så er den god til tunge, mørke rødvine og en god sidedish med kartofler og en tung sauce.

Bavette: hvad er det for en udskæring?

En flapsteak eller bavette er en del af koens maveområde, hvor man skærer den fra slaget.

Den er meget porøs i sin konsistens, hvilket indikerer, at det både er en udskæring, som er meget saftig, men også skal have meget lidt stegetid.

Kort stegetid gør, at den forbliver saftig og mør. Det er en af de slags udskæringer af kød, som ikke må overtilberedes - så bliver den meget sej.

Den findes flere og flere steder hos udvalgte slagtere - og eksempelvis på Dyrbar - hvor man kan få fingrene i den lækre udskæring, inden den bliver alt for populær!

Flap steak eller flap meat, som det også kaldes er lidt i samme boldgade som en flanksteak - men hvor flank steak er lidt mere fast og kødfuld.

Det er den slags udskæringer, der er rigtig gode til både pande og grill - den er nemlig hurtig færdig, klar på ingen tid og passer perfekt til en lækker sommersalat og rødvin på terrassen.

Herunder får du et par tips og tricks til, hvordan du tilbereder en Flap Steak perfekt:

ANNONCE
Tilberedning af bavette og flap steak - sådan gør du

Hvordan skal man stege en bavette flapsteak?

Temperer kødet i minimum 30 minutter inden stegning. Dernæst en brændende varm pande med en sjat olivenolie - kødet direkte på panden, hvor du ikke rører ved den i ca. 3 minutter. Dernæst vendes den, når den har fået karamelliseret overfladen og steges i 3 minutter igen. Læg den herefter på en rist og lad den hvile i 10 minutter inden udskæring.

Hvordan griller man bavette flapsteak?

Samme fremgangsmåde bare på direkte varme/direkte over kullene.

Hvordan spiser man en bavette?

Hold øje med kødfibrene inden stegning - når den er stegt og har hvilet, skal du skære skiver på tværs af fibrene for bedst konsistens.

Hvad serverer man til bavette og flap steak?

En god spidskålssalat, eventuelt nogle kartofler - eller server den som en Bøf Bearnaise!

ANNONCE
Udskriv opskriften

Bavette Flapsteak: På pande og grill

Perfekt til sommer!

2 portioner 40 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 100 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 400 gram flap steak aka. bavette
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk flagesalt

Fremgangsmåde

  1. Tag kødet ud af køleskabet og emballagen i god tid - minimum 30 minutter. Læg den på en tallerken og lad den få stuetemperatur.
  2. Varm en pande eller en grill op til høj varme - giv panden en sjat olivenolie (pensl grillristen) og smid kødet på. Lad det stege i ca. 3 minutter, hvorefter du vender og giver det 3 minutter igen. Kortere for rare og længere for medium. Denne opskrift giver ca. medium-rare alt efter, hvor tyk din udskæring er. Mærk dig frem - den skal stadig føles lidt løs i konsistensen. Lad dem hvile på en rist i 10 minutter inden udskæring.
  3. Skær den i tynde strimler på tværs af kødfiberne, drys med flagesalt og server straks.
Del

Seneste nyt

Annonce