Mandekogebogen

Grillet spidskål

Det perfekte grilltilbehør.

Når det kommer til den danske sommer og grillvejr, så har vi sjældent grænser for, hvad vi kan finde på at smide på grillen - alt fra søde sager til kød, pølser, kager, grøntsager og skumfiduser.

Der er bare noget skønt over at grille i det gode vejr i stil med, hvis man sad ved bålet og stegte snobrød.

Foruden det obligatoriske kød på grillen, så er grillet grønt også blevet uhyre populært i nyere tid - alt fra grillet asparges til grillede majs.

Og især grillet spidskål har vundet indpas hos danskerne i nyere tid. Og det er en utrolig nem ting at lave - grilning af spidskål fremhæver kålsmagen endnu mere, uden at man skal gå på kompromis med konsistens.

Ved at grille spidskål, får man en let brændt smag på de yderste blade, men møre og saftige stykker kål længere inde - samtidig med, at man bevarer et lækkert knæk.

En røget, smagfuld og sødlig tilbehør i den grønne afdeling, som virkelig tager kegler.

Grillet spidskål er absolut det perfekte tilbehør til mange grillretter og kød på grill - den passer lidt sig selv og kan både serveres varm, lun og tempereret, så du ikke er afhængig af for mange til på en gang - og så den nem at tilberede til mange på ingen tid.

Grillet spidskål er også en sund form for tilbehør til grillen - men der er ingen der peger fingre, hvis du også lige river lidt parmesan over de grillede spidskål kort inden servering!

Men hvordan er det nu, at man griller spidskål? Det duer jo ikke, hvis man sidder med et kvart råt spidskål, mens ydersiden er helt futtet af.

Det vil vi give tips og tricks til i denne opskrift - det kan nemlig gøres på forskellige måder.

Den bedste måde er kort og kontant følgende:

Sådan laver du den perfekte grillet spidskål

Bring grillen - uanset om du bruger gasgrill eller kulgrill på på høj varme.

Skær dit spidskål i kvarte - pensl hver side af kålen med et tyndt lag olivenolie og læg dem direkte på det varmeste punkt i grillen.

Grill dem i 2-3 minutter, så de får mørke stegeskorper på både den ene og den anden side af kålen - når det er gjort, lægger du kålen med grillstriberne opad på indirekte varme/væk fra kullene og lægger en klat smør på begge efterfulgt af lidt salt og peber.

Her skal de tilberedes færdig i 6-10 minutter alt efter din grilltype. På den måde bliver de perfekt møre med det rette bid og den gode grillsmag.

Herunder får du et par tips og tricks til, hvordan du laver grillet spidskål helt rigtigt:

ANNONCE
Grillet spidskål - sådan gør du

Hvor meget spidskål pr. person?

Alt efter hvor meget mad, I ellers har på grillen og som tilbehør, plejer 1 kvart spidskål at være nok til hver person.

Skal spidskål grilles i halve eller kvarte?

Halve passer rigtig godt som en stor portion tilbehør, men de kvarte giver mulighed for at grille på to sider, frem for kun én!

Hvor længe skal grillet spidskål grilles?

Det afhænger af størrelsen. Men regn med ca. 2-3 minutter på hver side på direkte varme og 6-10 minutter på indirekte varme.

Kan man bruge hvidkål?

Det kan du sagtens. Gerne sommerhvidkål, da de er mindre kompakte. Hvidkål kræver længere tilberedning både på direkte og indirekte varme.

ANNONCE
Udskriv opskriften

Grillet spidskål

Sprødt og saftigt!

2 portioner 15 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 50 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 stk spidskål
  • 1 spsk. olivenolie
  • 50 gram smør

Fremgangsmåde

  1. Flæk dit spidskål og skær hver side i kvarte. Varm din grill op til høj varme.
  2. Pensl hver side af spidskålen med et tyndt lag olivenolie. Smid dem direkte på den varme rist i 2-3 minutter på hver side, indtil de får mørke grillstriber.
  3. Læg dem herefter over på indirekte varme med et par klatter smør på toppen og lad dem efterbage i 5-10 minutter alt efter størrelse. Klar til servering!
Del

Seneste nyt

ANNONCE