Mandekogebogen

Arayes: Libanesiske, grillede pitabrød med kødfyld

Nemme, lækre snacks fra Mellemøsten!

Arayes er en velkendt streetfood-klassiker i Libanon, hvor man fylder et pitabrød med en rå farsblanding, som så steges eller bages sprødt.

Det er en anderledes og velsmagende måde at få sit pitabrød på - og så er det en utrolig nem opskrift.

Et godt miks af allehånde, spidskommen, chili og persille giver den mellemøstlige smag, og så kan du både bruge hjemmebagte pitabrød eller en god købeversion.

Du kan også bruge forskellige slags fladbrød til formålet - det handler egentlig bare om at kombinere en krydret fars mellem to tynde skiver sprød, som bliver stegt sprøde.

Min version får først stegt nogle fine grillmønstre, så man får lidt stegeskorpe og smag - hvorefter de får en tur i ovnen og steges færdige og ekstra sprøde. 

En nem og lækker snack, der både egner sig til hurtig aftensmad, madpakken eller tapasbordet. 

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Arayes: Libanesiske, grillede pitabrød

Streetfood fra Libanon!

2 portioner 25 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 550 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 3 stk pitabrød (hjemmebagt eller god købeversion)
 • 300 gram oksefars el. lammefars
 • 0,6 tsk fint salt
 • 2 tsk hvidløg, revet
 • 1½ tsk allehånde, stødt
 • ½ tsk chiliflager, røde
 • 1 tsk spidskommen, stødt
 • 1 stk persille, bundt
 • 1 stk æg
 • ½ dl olivenolie, til pensling

Fremgangsmåde

 1. Forvarm ovnen på 210 grader varmluft. Rør farsen sej med salt og tilføj finthakket persille, spidskommen, allehånde, revet hvidløg, lidt friskkværnet peber, chili og ægget. Rør dejen sammen. Har du god tid, så smid den i køleskabet i 30 minutter, så den trækker lidt mere smag.
 2. Hvis du har en grillpande, så brug den - en almindelig kan også sagtens bruges, men så får du ikke de karakteristiske grillstriber (rent kosmetisk). Varm den op til høj varme med en sjat olie, mens du forbereder dine arayes.
 3. Flæk dine pitabrød med en skarp kniv langs kanten - undgå at prikke hul i midten af dem. Fordel farsen ligeligt på 3 skiver pitabrød og smør det helt ud til kanten i et jævnt lag Jo mere jævnt og velfordelt et lag, jo bedre hænger det sammen med brødet og undgår at 'krympe' sammen. Læg den anden halvdel af hver pita ovenpå igen og pres sammen, så det fæstner lidt. Pensl grundigt med olivenolie på begge sider.
 4. Når panden er brandvarm, smider du dem på - læg en tung gryde eller pande ovenpå for at sætte i pres. Giv det ca. 1,5 minut på hver side, indtil der er grillstriber.
 5. Smid dem nu ind i ovnen på en grillrist og giv dem 10-12 minutter, indtil de er gennemstegte, gyldne og sprøde. Derefter kan de spises, som de er, skæres i trekanter eller gemmes til madpakken!
Del

Seneste nyt

ANNONCE