Mandekogebogen

Koshari - Egyptens nationalret

En velkrydret, smagfuld ret!

Koshari er en fantastisk spise fra det egyptiske køkken, hvor den defineres som landets nationalret - den bruges både som en klassisk aftensmad i ugens løb eller som lækker streetfood på gaderne. 

Det er lidt en sjov ret - i sig selv er den egentlig bare et væld af tilbehør bundet op omkring en krydret tomatsauce. Men det fungerer bare!

Krydrede ris, krydrede linser, macaroni, tomatsauce og friterede løg - svøbt i en lækker hjemmelavet Baharat-krydderiblanding som dufter og smager af mellemøstlig mad. 

Den klassiske måde at servere den på er ved at 'stable' ingredienserne i en kuppel - og det ligner lige dele SU-venlig mad sidst på måneden og utrolig autentisk streetfood.

Men smagen? Den kan man ikke sætte en finger på - fang opskriften herunder: 

ANNONCE
Udskriv opskriften

Koshari

Egyptens nationalret!

4 portioner 40 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 300 kcal pr. portion

Ingredienser

Baharat-krydderiblanding
  • ½ tsk muskatnød, revet
  • 1 tsk allehånde, stødt
  • 2 tsk koriander, stødt
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk paprika
  • 2 tsk spidskommen, stødt
  • 1½ tsk kanel, stødt

Friterede løg
  • 3 dl fritureolie/solsikkeolie
  • 1½ dl hvedemel
  • 2 stk løg

Macaroni
  • 200 gram macaroni

Krydrede linser
  • 500 ml vand
  • 1 spsk. baharat-krydderblanding
  • 2 dl grønne/brune linser

Krydrede ris
  • 500 ml vand
  • 1 spsk. baharat-krydderblanding
  • 2 dl hvide ris

Tomatsauce
  • 2 spsk. baharat-krydderblanding
  • 200 gram kikærter, kogte
  • 400 gram passada eller hakkede tomater
  • 2 fed hvidløg

Fremgangsmåde

  1. Start med at snitte dine løg helt fint - varm en pande eller lille gryde op med olie til middelhøj varme. Vend de snittede løg i hvedemel og fritér dem af flere omgange, indtil de er gyldne og sprøde. Lad dem afdryppe på køkkenrulle, mens du forbereder resten.
  2. Bland alle ingredienserne til Baharat-krydderiblandingen og stil klar. Riv dine hvidløg og svits dem i lidt olie i en gryde tilsæt 2 spsk. krydderiblanding og tilføj tomaterne samt de kogte kikærter. Lad det småsimre under låg, mens du forbereder resten - smag løbende til med salt og peber.
  3. Sæt vand over til både ris, linser og macaroni - de skal koge forskellige tider, men sæt alligevel over på samme tid, da det kan holde sig varm under låg. Når vandet koger tilføjer du en teskefuld salt i hver og tilføjer en spiseskefuld krydderiblanding i vandet til både linser og ris - macaroni koges blot i saltet vand.
  4. Når tingene er tilberedte kan ud enten serverer det som et slags 'tapas'-bord med tilbehør og sauce - eller lave en klassisk 'samling' af retterne i en kuppel. Ved sidstnævnte skal du i en rund skål lægge friterede løg nederst, efterfulgt af tomatsauce med kikærter, macaroni, linser og til sidst ris. Serveres gerne med lidt friskhakket persille.
Del

Seneste nyt

Annonce