Aftensmad

Shish Kebab

Lækre spyd med oksekød.

Shish Kebab
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 19. juni 2022

Hvis du er typen, der kan lide hjemmelavet kebab, så skal du prøve at lave shish kebab.

Den findes i mange forskellige varianter og menes at stamme  fra Mellemøsten – idéen er, at man enten griller firkanter af kød med eller uden grøntsager på et spyd eller griller krydret, hakket oksekød formet på et spyd. 

En nem og lækker snack til både sommer og vinter, hvor man kan spise det enten som en forret, tilbehør, snack eller til godt hjemmelavet fladbrød.

Min version af shish kebab er spyd med hakket oksekød med en masse krydderier – perfekt til alt fra pita, durum og fladbrød.  

Fang opskriften herunder – til opskriften bruger jeg også en god simpel og hjemmelavet creme fraiche dressing.

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 5 min
Ventetid 30 min
Tilberedningstid 10 min
Antal 2 pers.

Ingredienser

Fladbrød (se opskriften i artiklen) 1 stk
Cremefraiche-dressing (se opskrift længere oppe i artiklen) 1 stk
Hakket oksekød 400 gram
Æg 1 stk
Spidskommen, stødt 2 tsk
Koriander, stødt 1 tsk
Røget paprika 2 tsk
Kanel, stødt 0.50 tsk
Fint salt 0.80 tsk
Hvidløg, revet 1 tsk

Fremgangsmåde