Shish Kebab
Lækre spyd med oksekød.
Hvis du er typen, der kan lide hjemmelavet kebab, så skal du prøve at lave shish kebab.
Den findes i mange forskellige varianter og menes at stamme fra Mellemøsten - idéen er, at man enten griller firkanter af kød med eller uden grøntsager på et spyd eller griller krydret, hakket oksekød formet på et spyd.
En nem og lækker snack til både sommer og vinter, hvor man kan spise det enten som en forret, tilbehør, snack eller til godt hjemmelavet fladbrød.
Min version af shish kebab er spyd med hakket oksekød med en masse krydderier - perfekt til alt fra pita, durum og fladbrød.
Fang opskriften herunder - til opskriften bruger jeg også en god simpel og hjemmelavet creme fraiche dressing.
Shish Kebab: Mellemøstlige grillspyd
Krydrede og lækre!
2 portioner
45 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 700 kcal pr. portion
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 1 stk fladbrød (se opskriften i artiklen)
- 1 stk cremefraiche-dressing (se opskrift længere oppe i artiklen)
- 400 gram hakket oksekød
- 1 stk æg
- 2 tsk spidskommen, stødt
- 1 tsk koriander, stødt
- 2 tsk røget paprika
- ½ tsk kanel, stødt
- 0,8 tsk fint salt
- 1 tsk hvidløg, revet
Fremgangsmåde
- Rør farsen sej med 1 tsk. salt og tilsæt herefter de resterende ingredienser - æg, krydderier og revet hvidløg. Bland det til en ensformig masse og stil det gerne på køl i 30 minutter.
- Find 8-10 træspyd eller grillspyd og form aflange pølser på spyddet med farsen svøbt omkring. Læg dem gerne i køleskabet i 20 minutter efter forming, så de holder bedre på formen under stegning.
- Steg dem på en grillpande eller en grill ved høj varme i 6-8 minutter, indtil de har fået en stegeskorpe og er blevet gennemstegt. Server dem med fladbrød, cremefraiche-dressing og grønt.