Hjemmelavet durum-rulle
Hjemmelavet version af durum-rullen!
Fastfood-klassikeren fra det lokale pizzaria - durum-rullen!
Eller sølvkikkert, rullekekab? Kært barn har mange navne, og en del knap så familievenlige, som vi lige vælger at lade forblive usagte i denne omgang!
Den kan faktisk laves ganske let i en hjemmelavet version - hvis du ikke lige har et roterende kebab-stativ* i garagen, som du kan skære kebab fra, så kan du se med herunder, hvor du får en nem og original opskrift på en durum-rulle.
Du kan både bruge skært kød, som lige skal have en god omgang krydderimarinade og gerne trække i god tid - og ellers kan du bruge fars (både kylling, okse og lam) med krydderiblandingen.
Den bedste oplevelse får du uden tvivl, hvis du griller kødet - det smager også skide godt på panden, men hvis du lige vil have en nem sommerret, så er der guld af hente ved at smide et par omgange hjemmelavet kebab på grillen!
Jeg har brugt min kebab-krydderi-blanding til denne opskrift.
Durum-rulle
Hjemmelavet fastfood-klassiker!
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ingredienser
- 350 gram skært kød eller fars (okse, lam, kylling, etc.)
- 2 spsk. kebabkrydderi (se opskriften i artiklen)
- 1 stk salathoved, finthakket
- 3 stk tomater
- ½ stk agurk
- 1 dl creme fraiche
- 1 fed hvidløg
- 250 gram hvedemel
- ½ tsk bagepulver
- 1½ dl vand
- 1 tsk salt
Fremgangsmåde
- Hvis du bruger skært kød: Lav krydderiblandingen til kebab-kødet og skær dit kød i mindre stykker - bland sammen med krydderiblandingen og lad det trække i minimum 30 minutter, og meget gerne natten over, hvis du har god tid! Hvis du bruger fars: Bland farsen med krydderiblandingen og form farsen omring små træspyd. Gældende for begge dele: grill eller steg kødet lige op til at durum-rullerne skal fyldes.
- Durum-brød: Bland hvedemel, salt og bagepulver sammen.
- Tilsæt vandet lidt efter lidt, indtil du har en sammenhængende dej - den må gerne være lidt tør, men må ikke klistre.
- Lad dejen stå på køkkenbordet i 10 minutter, hvorefter du deler den i 4 stykker og lader dem hvile i 10 minutter igen.
- Rul dem tyndt ud til 4 store pandekager på køkkenbordet og steg dem på en tør, varm pande i ca. 30-40 sekunder på hver side.
- Riv hvidløget ned i cremefraichen og smag til med salt og peber - du kan også tilføje purløg og en skefuld dijon for et ekstra kick.
- Læg dem på et viskestykke og fordel salat, grøntsager, kød og dressing på den vertikale midterdel af brødet. Fold den nederste side en tredjedel op over fyldet og fold siderne indover. Pak eventuelt ind i sølvpapir for den helt autentiske oplevelse! Spises straks.
- Du kan også folde den som en lukket burrito - så skal du lægge fyldet på den horisontale linje af pandekagen, hvorefter du igen folder den nederste del en tredjedel op over fyldet, hvorefter du folder siderne en tredjedel indover. Herefter kan du klemme siderne og bunden sammen til en lukning og 'rulle' sammenpakningen opad, indtil den er helt lukket.