Mandekogebogen

Hjemmelavet hummus

Cremet dip og dressing fra Mellemøsten.

Hummus er den evige klassiker af en opskrift fra Mellemøsten - det er en cremet, fløjsblød og velsmagende creme, sauce, dip eller dressing, som kan bruges til mange ting.

Hummus er lavet på kikærter og blendes sammen med hvidløg og sesampasta (tahin) sammen med citronsaft og spidskommen.

Du kan både bruge tørrede kikærter, som skal udbløde natten over og koges møre, og du kan bruge dem fra dåsen - denne opskrift fungerer til begge formål.

Hummus kan bruges som dressing til pita, kebab-ruller og wrapes såvel som dip til pommes frites, grøntsagsstave og meget andet.

Tricket er at blende den helt fint med olivenolie og efterfølgende måske justere konsistensen med iskoldt vand, som hjælper med at purere kikærterne til en lind og cremet hummus. 

Hvis du bruger kogte kikærter, så tager det under 5 minutter at bikse en hummus sammen - og den er perfekt til at pifte et kedeligt måltid op.

Den kan desuden bruges som pålæg til rugbrød og franskbrød, som smagsgiver til en salat og agere den perfekte sidedish til mange retter sammen med et stykke hjemmebagt landbrød. 

Tahin er en sesampasta, man kan få i de fleste supermarkeder og/eller i specialforretninger - og det giver en lækker dybde til din hummus.

Det er med Tahin, at den autentiske opskrift bygges op, men du kan sagtens undlade det og stadigvæk få en lækker og velsmagende hummus-dip.

Fang min grundopskrift på hummus herunder - herfra kan du freestyle med ekstra smagsgiver i form af ristede nødder, friske krydderurter eller en rigtig god olivenolie på toppen.

ANNONCE
Udskriv opskriften

Hummus

Cremet og hjemmelavet!

1 portion 5 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 5 minutter
Ca. 750 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 stk kikærter, dåse
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk. citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk. tahin, kan udelades
  • ½ dl olivenolie
  • 1 tsk spidskommen, stødt

Fremgangsmåde

  1. Bland alle ingredienserne i en blender, foodprocessor eller i en skål til en stavblender - blend alle ingredienserne helt cremet. Spæd til med iskoldt vand, hvis konsistensen virker tør - så prøv med en spiseskefuld af gangen, indtil den er smørbar og cremet.
  2. Lad dem trække i 30-60 minutter, hvorefter den er klar til brug.
Del

Seneste nyt