Grillet majs
Tricket til perfekte grillede majs.
Grillede majs - det perfekte grilltilbehør!
Majs og majskolber er en fantastisk spise i sommersæsonen, hvor de danske majs rammer markedet med deres sødmefuld sprødhed.
Og mens mange tyer til at dampe eller koge dem, som også smager skønt - så bliver de lidt dobbelt så gode, hvis du griller dem.
Og grillet majs? De smager helt fantastisk i en kombination salt, sødt og røget.
Men hvordan er det lige, at man forvandler de gule kolber til saftige, lækre og grillede hapsere til sommermadens tilbehør?
Det kan du læse alt op i min opskrift herunder.
Og teknikken til at grille majs er ikke så besværlig og sørger for, at du bevarer saftigheden i majskolben samtidig med at du tilfører smag.
Grillet majs handler om at bevare saftighed og samtidig tilberede, så de bliver møre og lækre - og vi har vist alle prøvet af få en majs, som er blevet tør og kedelig.
Det duer ikke - så ender du jo bare med at dyppe den i ketchup!
Sådan griller du dine majs perfekt
Denne opskrift gælder både på en gasgrill og kulgrill - det handler om at bevare de grønne blade på din majskolbe.
Du skal blot fjerne fimrehårene og trække bladene tilbage til enden på den - uden at knække eller brække den af.
Så skal kolben smøres med så meget rigtig smør, som din samvittighed kan bære! Godt ind i mellem alle de små majs - derefter skal den drysses grundigt med groft salt.
Eventuelt lidt barbecue-rub, hvis det skal være ekstra lækkert.
Dernæst pakker man hele molevitten ind igen og smider den på direkte varme eller lige over kullene - det gør, at bladene beskytter mod eventuelle flammer og direkte varme, men samtidig at bladene bliver brændt lidt af, som bidrager med en skøn røgsmag.
På den måde steger majsen i smør og forbliver vanvittig saftig!
Fang teknikken til de perfekte grillede majs herunder:
Grillede majs
Saftige og søde!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ingredienser
- 4 stk majskolbe
- 100 gram smør
- 1½ spsk. groft salt
Fremgangsmåde
- I al sin enkelthed skal du have fat i majskolber, som stadigvæk har sine grønne blade på.
- Pil de grønne blade forsigtigt tilbage til roden uden at knække dem af - herefter fjerner du fimrehårene, så du har en helt gul og ren majskolbe.
- Nu skal du smøre den grundigt ind i smør - ikke vær genert! Mere smør, jo bedre. Sørg for, at smørret er smurt godt ind i alle mellemrummene på de små, gule majs. Herefter drysser du grundigt med groft salt over smørret på alle sider.
- Nu pakker du de grønne blade tilbage over majskolben, som klæber fast ved hjælp af smørret.
- Nu er de klar til at blive grillet. De skal have direkte varme i ca. 15-20 minutter, og der må godt være knald på! Hvis der går ild i den? Det giver røgsmag - bare husk at slukke igen.
- Pil herefter de halvt afkullede blade væk og server de rygende varme majskolber, som er blevet dampet, smørstegt og røget!