Bagværk

Pizza Bianco/Hvid pizza

En nem, hurtig og simpel klassiker fra det italienske køkken.

Pizza Bianco/Hvid pizza
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 6. august 2021

En klassiker i pizza-universet er en pizza bianco/bianca – og det egentlig blot et navn for en gruppe af pizzaer, som hedder hvid pizza.

Hvid pizza betyder, at man ikke bruger tomatsauce som base – hvilket man gør ved et utal af andre traditionelle og klassiske pizzaer fra italien.

En pizza bianco kan eksempelvis være en kartoffelpizza eller bare en pizza med forskellige oste.

Det er en nem og hurtig måde at lave pizza på, samtidig med at det smager helt fantastisk – hvis du ikke lige har tid til at stå i flere timer og simre en lækker hjemmelavet tomatsauce sammen.

Jeg har altid en kartoffelpizza som hvid pizza, nærmest hver eneste gang, jeg laver pizza – den er simpel og lækker, og så er der bare masser af smag i en god ost, tyndskårne kartofler og rosmarin.

Min nye favorit og absolut bedste opskrift på en pizza bianco er denne pizza herunder.

Den er lavet på en god pizzabund med sprøde skorper og en luftig krumme – jeg brugte min 72-timers opskrift til den på billedet, men du kan sagtens bare bruge min almindelige hverdagsopskrift på pizzadej

På toppen smører man en mascarpone-creme på, som er rørt med olivenolie, revet muskatnød og lidt salt og peber.

Dernæst papirstynde kartofler efterfulgt af frisk bøffelmozzarella og vesterhavsost.

Ikke et øje tørt. Fang min opskrift på den perfekte pizza bianco herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 5 min
Tilberedningstid 12 min
Antal 3 pers.

Ingredienser

Pizzadej (fang min opskrift længere oppe i artiklen) 1 stk
Mascarpone 150 tsk
Olivenolie 1.50 spsk.
Muskatnød, revet 1 tsk
Mellemstore kartofler 4 stk
Mozzarella 200 gram
Parmesanost el. Vesterhavsost, revet 70 gram

Fremgangsmåde