Zwiebelkuchen: Tysk løgpizza
Velsmagende løgtærte a la løgpizza!
Zwiebelkuchen er en genial lille klassiker af en opskrift fra Tyskland - den er egentlig ret svær at beskrive.
Det er lidt en mellemting mellem tærte, pizza og flammkuchen - alle disse egenskaber kombineret i en og samme lækre sag.
Zwiebelkuchen er i al sin enkelthed en slags løgtærte eller løgpizza - fyldet er lavet med let stegte løg og bacon, som vendes sammen med cremefraiche, æg, revet ost og muskatnød.
Det hele hældes i en springform, som i forvejen er beklædt med pizzadej! Til sidst skal den lige have en over nakken på toppen med mere revet ost!
Så du bager lidt en lava-pizza fyldt med snask - og det smager bare skønt.
Du får den sprøde kant, det bløde luftige brød, snasket tærtemidte og masser af ost!
Den er nem at lave og kan både nydes varm og kold - og så er den god til mange mennesker.
Prøv den tyske løgpizza Zweibelkuchen herunder:
Zwiebelkuchen: Tysk løgpizza
Løgpizzatærte!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 35 minutter
Ingredienser
- 300 gram hvedemel
- 200 gram vand
- 15 gram gær
- 1 tsk fint salt
Fyld
- 400 gram løg
- 100 gram bacon
- 200 gram cremefraiche (jo, federe, jo bedre!)
- 150 gram revet ost (mozzarella, emmenthaler, gouda etc.)
- 3 stk æg
- 1 tsk muskatnød, revet
- ½ tsk salt + peber
Fremgangsmåde
- Opløs gær i vandet og tilsæt hvedemel og salt. Ælt det til en ensformig dej i nogle minutter og smid den i køleskabet en times tid eller op til en halv dag.
- Forvarm ovnen til 210 grader. Snit dine løg helt fint og steg dem på en pande i lidt smør eller olie - steg også din bacon gylden (enten samme pande eller sin egen). Når dine løg begynder at falde sammen, tager dem af varmen.
- Bland cremefraiche og æg sammen med 0,5 tsk. salt og 1 tsk. peber samt 1 tsk. muskatnød - bland 100 g revet ost i og vend det sammen med løg og bacon.
- Smør en springform på ca. 20-25 cm i diameter med rigeligt smør - tag dejen ud af køleskabet, slå den sammen og rul den ud, så den passer ned i formen på springformen. Pres dejen op langs kanterne, så den dækker hele vejen rundt.
- Hæld fyldet ned i den ubagte dej. Drys 50 g ost på toppen og stil den i ovnen i ca. 35 minutter, indtil den er gylden og sprød på toppen. Der kan godt være lidt væske fra løgene, så siver ud, når du skærer dem - men lad den lige trække 10 minutter, når du har slukket ovnen. Så sætter den sig bedre.