Mandekogebogen

Pizza Ortolana

Klassiker fra Italien!

Når det kommer til italienske pizzaer, så handler et oftest om at få det bedste ud af så få ingredienser som muligt.

Det betyder masser af kærlighed til dejen, få ingredienser og simple smage - og her kommer en klassiker som Pizza Ortolana ind i billedet.

Pizza Ortolana kan oversættes som 'grønthandlerens pizza', og er i al sin enkelthed en vegetarisk pizza, der består af pizzadej, tomatsauce, mozzarella og grillede aubergine. 

Til sidst bliver den lige toppet med olivenolie og blade af frisk basilikum. 

Det er en meget simpel og lækker pizza, hvor det er vigtigt at få grillet/stegt grøntsagerne grundigt, så de får en god grillsmag og desuden en smagfuld og krydret tomatsovs.

Du kan fange min opskrift på en god, hjemmelavet tomatsauce her - hjemmelavet tomatsauce.

Det er en pizza opskrift, der egner sig særdeles godt til en pizzadej, man har givet ekstra kærlighed - eksempelvis en 72-timers pizzadej eller en god surdejspizza-dej.

Men den kan også sagtens bruges til en helt klassisk hurtig pizzadej.

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Pizza Ortolana

Grønthandlerens pizza!

4 portioner 2 timer, 25 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 2 timer
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 250 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 stk pizzadej (klassisk, 72-timers eller surdej, se opskrifterne længere oppe i artiklen)
  • 1 stk tomatsauce (se længere oppe i artiklen for opskrift)
  • 1 stk aubergine
  • 200 gram frisk mozzarella
  • ½ dl olivenolie
  • 1 håndfuld frisk basilikum

Fremgangsmåde

  1. Forbered din pizzadej, så den er klar til næste trin - lav også din tomatsauce, så den er klar til brug. Alle mine grundopskrifter på pizzadej bliver 2-3 pizzaer.
  2. Brug en grill eller en grillpande og bring den op på høj varme. Skær din aubergine i 2-2,5 mm tykke skiver - har du god tid, kan du drysse dem med lidt salt og lade dem dryppe væde i en si i 30-40 minutter. Pensl dem grundigt med lidt olivenolie og giv dem nogle mørke grillstriber i et par minutter.
  3. Forvarm ovnen til 240 grader - gerne med bagestål. Form pizzabundene og fordel et jævnt lag tomatsauce. Bryd mozzarella i mindre stykker og læg dem på - fordel skiverne af grillet aubergine. Bag pizzaerne enkeltvis i ovnen i 12-14 minutter. Inden servering hældes lidt god olivenolie over pizzaen og drys med plukkede blade basilikum.
Del

Seneste nyt

Annonce