Salatpizza
En evig klassiker af en pizza.
En salatpizza er en lækker, frisk og klassisk pizza, som du oftest finder i en eller anden grad hos langt de fleste pizzariaer.
Det er ikke en pizza, som skiller vandene lige så meget som eksempelvis en ananaspizza, men det er alligevel en lidt anderledes pizza.
Det er i al sin enkelthed (oftest) en pizza med tomatsauce, kebab og toppet med frisk salat, tomat og agurk - og selvfølgelig en eller anden form for cremefraiche-dressing.
Salaten kommer på efter bagning og giver lidt ekstra knas, saftighed og sprødhed til pizzaen - jeg er fan!
Det er lidt sjovt, at der hvor jeg oprindeligt kommer fra - Vestjylland - der kalder man flere steder en salatpizza for en kurdisk pizza, men hvis du eksempelvis tager på pizzaria på Sjælland eller Fyn, så får du lidt undrende blikke, når du nævner kurdisk pizza.
Men en salatpizza er heldigvis en salatpizza!
Så jeg har lavet en nem og lækker opskrift på salatpizza, så du kan lave en hjemmelavet udgave af pizzaria-klassikeren.
Herunder får du min opskrift på hjemmelavet kebab og en god, hurtig kebab-krydderi, som giver de rigtige smagsnuancer til at spille op imod det grønne.
Du kan selv vælge, om du vil lave din cremefraiche-dressing hjemmelavet, eller om du bare tager den, du måske har stående i køleskabet.
Fang min opskrift på en god, klassisk salatpizza herunder.
Salatpizza
Frisk og lækker!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 12 minutter
Ingredienser
- 1 stk pizzadej (fang min opskrift længere oppe i artiklen)
Tomatsauce
- 2 dl tomatsauce (se længere oppe i artiklen for opskrift)
Kebab og krydderi
- 250 gram ribeye, flanksteak, tykstegsbøf, okseinderlår etc.
- 1½ tsk spidskommen, stødt
- 1½ tsk koriander, stødt
- 1 tsk kanel, stødt
- 1½ tsk røget paprika
- 1 tsk salt + peber
Fyld
- 2 dl salat, finthakket
- ½ stk agurk, skåret i skiver
- 2 stk tomater
- 200 gram frisk mozzarella
Dressing
- 2 dl cremefraiche (jo, federe, jo bedre!)
- 1 tsk hvidløg, revet
- ½ stk salt + peber
- ½ tsk eventuelt friske krydderurter (estragon, timian, oregano etc.)
Fremgangsmåde
- Hvis du bruger min opskrift på pizzadej - så passer ingredienserne og fyldet til ca. 3 almindelige pizzaer.
- Skær dit kød ud i tynde strimler - jo tyndere jo bedre. Hæld dem i en skål eller pose med alle krydderierne og en sjat olivenolie. Masser eller rør grundigt rundt, så krydderierne bliver fordelt. Har du god tid, er det en fordel lige at lade det trække i køleskabet en times tid. Herefter steges kødet på en varm pande i nogle minutter, indtil det er gennemstegt.
- Forvarm ovnen på 250 grader varmluft - gerne med bagestål (husk at varme sådan en op 30 minutter før tid). Bland ingredienserne til dressingen og lad det trække, mens du bager pizzaerne.
- Del dejen i 3 portioner og form dem til runde cirkler - fordel tomatsaucen på pizzaen i et tyndt lag med 2 cm af kanten fri.
- Fordel kebab og ost på pizzaen. Smid dem enkeltvis ind i ovnen og skru ned på almindelig varme - giv dem ca. 12 minutter ved 250 grader alt efter, hvilken ovn du har.
- Efter bagning toppes pizzaen med friskhakket salat, tomattern og skiver af agurk - efterfulgt af en god sjat cremefraichedressing!