Mandekogebogen

Stromboli

En nem pizza-klassiker fra Italien!

Stromboli er en sjov, lille afart af den ædle pizzakunst fra Italien - der findes klassisk pizza, så findes der indbagt pizza a la Calzone og så findes der Stromboli.

På en eller anden måde minder de meget om hinanden, men er alligevel meget forskellige.

Stromboli er nem og hverdagsvenlig ret, som også kaldes 'rullepizza'.

I al sin enkelthed er det en pizza, som er blevet rullet sammen på samme måde som til kanelsnegle - hvor man så bare bager det hele på én gang!

Det er en hurtig, lækker og alsidig ret, hvor du kan fylde dit favoritfyld i og eksperimentere lidt med smagene.

Man får en sprød skorpe og et blødt og svampet indre!

Opskriften på tomatsauce finder du lige her - nem, hjemmelavet tomatsauce.

Herunder får du min grundopskrift på en Stromboli:

ANNONCE

Stromboli

4 portioner 40 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 750 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 dl tomatsauce (se længere oppe i artiklen for opskrift)
  • 100 gram mozzarella
  • 100 gram god pepperoni, lufttørret skinke etc.
  • 250 gram hvedemel
  • 50 gram fuldkornshvedemel (groft rugmel, fuldkornshvedemel, grahamsmel, etc.)
  • 2 dl vand
  • 20 gram gær
  • ½ tsk salt
  • 1 stk peberfrugt
  • 1 dl oliven, kan undlades
  • 1 håndfuld frisk basilikum eller forårsløg, kan undlades

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave dejen - opløs gæren i vandet og tilsæt de to meltyper. Ælt dejen et minuts tid og tilsæt så saltet - ælt videre i 2-3 minutter på maskine eller i hænderne.
  2. Skrab dejen ud på et meldrysset bord og fold den sammen til en bold og lad den hæve under et fugtigt viskestykke i 30 minutter.
  3. Efter hævning rulles dejen ud til en aflang rektangel med en tykkelse på ca 0-5-1 cm.
  4. Smør et tyndt lag tomatsauce på overfladen og undgå ligesom en normal pizza at komme helt ud til kanten - herefter fordel kødet, peberfrugt snittet i tern og oliven - top med revet ost og små strimler af den friske basilikum eller forårsløg.
  5. Fold den aflange side af rektanglen sammen til en pølse og klem enderne sammen. Læg den på en bageplade med samlingen ned ad og prik eller skær et par damphuller i toppen, så man sikrer sig, at den ikke bliver ubagt og klistret i midten.
  6. Bag den i en forvarmet ovn på 250 grader i 25 minutter. Lad den herefter køle lidt af og skær den ud i mundrette skiver. Brug eventuelt lidt ekstra tomatsauce til at dyppe stykkerne i.
Del

Seneste nyt