Orange Chicken: Asiatisk appelsinglaceret kylling
Spicy appelsin-kylling!
Hvis du trænger til at prøve en anderledes opskrift med kylling, så skal du prøve kræfter med en appelsin-glaceret kylling.
I samme boldgade som And à l'orange, men med lidt mere asiatiske noter.
Selve konceptet med appelsin inkorporeret i det salte køkken i Asien har eksisteret i mange år, men blev for alvor populært i 80'erne, hvor man lavede en version med panerede, friturestegte kyllinger i appelsinsaucen.
Herunder har jeg lavet en opskrift, som springer turen i den gyldne brønd over og stadigvæk smager fantastisk - og som både egner sig til kyllingebryst og hele stykker kylling - det vælger du selv.
Sprød orange chicken i stedet?
Hvis du gerne vil have det sprøde element med alligevel og måske genkender smagen og konceptet fra kinesisk takeaway - så skal du blot vende de rå kyllingestykker i majsstivelse, så de er helt dækket. Herefter skal de vendes i et sammenpisket æg og vendes i en melblanding af mel, salt, peber og lidt løgsalt. Herefter skal de friteres i olie ved 170 grader i ca. 2-3 minutter. Og derefter skal de så vendes i saucen, som er blevet reduceret til en sirup.
Både med og uden friture smager helt fantastisk ene og alene på grund af den lækre orange-sauce.
Velkrydret, spicy og ret så vanedannende!
Følg med herunder.
Orange Chicken: Appelsin-glaceret kylling
Ventetid: 10 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ingredienser
- 500 gram kyllingebryst eller parterede kyllingestykker med ben
- 2 stk appelsin, økologisk
- 1½ dl bouillon (kylling eller grøntsags)
- 1½ spsk. brun farin
- 2 stk hvidløg
- 1 spsk. ingefær, revet
- 1 spsk. rød chili
- 1 spsk. soyasauce
Fremgangsmåde
- Varm ovnen op til 180 grader.
- Hvis du bruger brystkød, så del disse i mindre stykker - mens hvis du bruger hele parterede stykker, så del blot i vinger, over- og underlår samt bryst (400 gram er hvis du bruger brystkød, vægten er lidt anderledes, når det er hele stykker kød - og de skal også tilberedes lidt længere). Varm en pande med lidt olie ved middelhøj varme og brun kyllingen et par minutter. Tag herefter kyllingen af panden igen. (TIP: Hvis du kender konceptet Orange Chicken med den sprøde konsistens og gerne vil have det med i spil? Så skal du istedet vende de rå kyllingestykker i majsstivelse, så de er helt dækket. Herefter skal de vendes i et sammenpisket æg og vendes i en melblanding af mel, salt, peber og lidt løgsalt. Herefter skal de friteres i olie ved 170 grader i ca. 2-3 minutter. Og derefter skal de så blot vendes i saucen, som er blevet reduceret til en sirup længere nede i opskriften.)
- Bland revet hvidløg, chili, ingefær og saften fra appelsinen sammen med soya, brun farin og bouillon - riv 2 tsk. appelsinskal i blandingen.
- Hæld massen på panden, når kyllingen er taget af og lad det reducere med en tredjedel efter 5-6 minutter.
- Hæld kyllingen tilbage på panden, rør rundt i saucen og smid den i ovnen i 12-14 minutter, hvor du løbende åbner for ovnen og ryster panden for at fordele saucen og dække kyllingen.
- Når kyllingen er tilberedt, tages denne op fra panden igen - panden tages ud af ovnen og sættes på komfuret. Saucen alene reduceres yderligere, indtil den er tyknet og helt sirupsagtig. Den vendes sammen med kyllingen til sidst og serveres eksempelvis med hvide ris!