Mandekogebogen

Millionbøf

Den evige klassiker, millionbøf!

Millionbøf kan altså noget, hvis man lige trænger til en nem og hurtig simreret med god smag og mulighed for at mætte mange munde.

Den er egentlig utrolig simpel, det kræver blot, at man sørge for at brune kødet rigtig godt af!

Herunder får du en nem og klassisk opskrift på millionbøf, som smager af ligedele hverdagsgourmet og mormors køkken.

Denne får lige et skvæt fløde til at creme den mere ind - så hvis du skal have den helt rigtige mormor-style, så skal der nok også lige et skvæt kulør i mikset!

Hvis du ønsker inspiration til kartoffelmos?

Så plejer jeg at have en grundopskrift med 1000 g kartofler, 100 g smør, 1 tsk. revet muskatnød, 1 tsk. salt og 1 deciliter mælk.

ANNONCE

Millionbøf

Helt klassisk!

4 portioner 35 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 550 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 500 gram hakket oksekød
  • 3 stk løg
  • 3 stk laurbærblade
  • 4 dl oksebouillon
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk salt
  • 1 dl piskefløde, kan undlades
  • 2 tsk majsstivelse
  • 2 tsk ribsgele (kan undlades)

Fremgangsmåde

  1. Det første og vigtigste step i en god millionbøf er at få brunet kødet ordentligt af. Der er ikke mange elementer i en traditionel millionbøf, så den skal sidde lige i skabet!
  2. Tag din hakkede oksekød ud af køleskabet 20-30 minutter før tid - varm en pande op til høj varme med et skvæt olivenolie.
  3. Svits og brun kødet - og det er meget vigtigt, at det ikke koger. Du ved, når væsken siver ud og al kødet bare simrer i sine egne safter. Der skal knald på varmen, måske lidt kød af gangen og så skal det tage farve!
  4. Når dette er gjort snittes løg fint og svitses i en tykbundet gryde med lidt olivenolie.
  5. Hæld kødet ned til løgene sammen med laurbærblade og friskkværnet peber og lidt salt.
  6. Hæld bouillon på og læg låg på - mad det simre i 20 minutter, hvorefter du smager på det og justerer med salt og lidt ribsgele eller andet syrligtsødt (kan undlades).
  7. Nu skal saucen jævnes og det kan du enten gøre ved blot at røre majsstivelsen op i vand eller mælk - eller som mig bruge lidt piskefløde, som cremer retten endnu mere ind og giver lidt fylde. Hæld jævningen i sovsen, rør rundt og giv den de sidste 10 minutter på lavt simreblus. Tilsæt eventuelt lidt madkulør, hvis du skal køre mormorstilen til dørs og få den rigtige 'farve'.
  8. Server med en ordentlig klat kartoffelmos, som er rørt op med et par spiseskefulde smør og lidt revet muskatnød!
Del

Seneste nyt