Katsu Karry
Sprød, cremet og lækker japansk ret.
I det japanske køkken finder man den lækre, sprøde snack 'katsu', som ofte kaldes for en panko-kylling, hvor man panerer kyllingebryster i sprød pankorasp.
Ofte akkompagneret af en karrysauce og ris, også kaldet Katsu Curry.
Og bruger man svinekød i stedet? Så hedder det en Tonkatsu.
I denne omgang har jeg lavet mit take på klassikeren - nemlig lavet en cremet karrysovs på kokosmælk, som er vendt sammen med ægnudler til en cremet og sprød snack.
Se med herunder:
Katsu karry
Sprødt og cremet!
2 portioner
25 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 750 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ingredienser
- 2 stk kyllingebryst
- 2 dl kokosmælk
- 3 dl grøntsagsbouillon
- 150 gram æg-nudler
- ½ stk løg
- 1 stk hvidløg
- 1 spsk. ingefær, revet
- 1 stk æbler
- ½ stk citron, økologisk
- 1½ dl panko-rasp
- 1 dl hvedemel
- 1 stk æg, til panering
- 500 ml fritureolie
- 1 spsk. karry
Fremgangsmåde
- Start med at sætte karrysaucen i sving - riv hvidløg, løg og ingefær og svits det i lidt olie i en gryde et par minutter.
- Tilsæt karry og 1,5 spsk. hvedemel og svits lidt med.
- Tilsæt herefter 2 deciliter bouillon efterfulgt af kokosmælken og et revet æble. Lad det simre ved svag varme, mens du ordner kyllingen.
- Flæk kyllingebrysterne på langs og bank dem lidt flade med en kødhammer - bland 1 par spiseskefulde hvedemel sammen med salt, peber og lidt karry, som du vender kyllingebrysterne i. Det hjælper med at få en mere ensformig panering, da ægget klæber bedre til melet.
- Slå et æg ud i en dyb tallerken og pisk den sammen, mens du hælder panko op i en anden dyb tallerken - vend nu de meldækkede kyllinger i ægget og herefter i pankoen.
- Varm olien op i en pande til ca 170-180 grader og steg kyllingebrysterne gyldne i et par minutter på hver side.
- Smag saucen til med salt, peber, citronsaft og eventuelt mere karry - og læg så dine 'rå' ægnudler ned i massen sammen med den sidste deciliter bouillon. Lad det simre, indtil nudlerne er blevet møre og det hele er cremet sammen. Spæd eventuelt til med mere bouillon, hvis den bliver for fast i konsistensen.
- Skær den sprøde kylling ud i mundrette bidder og servér rygende varmt.