Sådan tilbereder du tofu
Hvordan tackler man lige tofu?
Tofu. Det er ikke for alle.
Nogen vil ikke røre det med en ildtang, mens flere asiatiske madkulturer bruger det i hverdagskøkkenet hele tiden.
Tofu er i bund og grund en koagulering af soyamælk, som er produceret af soyabønner. Det er en slags bønne-råvarer, som fås i forskellige grader af konsistens - alt fra silkeblød til desserter og supper til fast tofu til stegning.
Uanset om man bruger det som kød-erstatning, eller bare som en konsistens og smag, så kan det godt virke lidt besværligt at finde ud af, hvordan man lige griber det an.
Men hvis man først lige får knækket nødden på, hvordan det tilberedes, så smager det skønt.
Tofu har en let fad smag og kan få en herlig sprød og smuldrende konsistens til salat, madpandekager eller lignende, når man får det stegt.
Det er en meget basal smag, så der skal smæk for skillingen på krydderi-fronten.
Jeg plejer altid at købe en meget fast tofu, så det er nemmere at få noget sprødhed inkorporeret. Tofu fås i mange forskellige former, størrelser og konsistens - men en fast tofu er til at have med at gøre, når man skal lave nem, sund og lækker aftensmad.
Og det nemmeste du kan gøre, er simpelthen at stege det i en karrypaste - enten din egen hjemmelavede version eller en købeversion.
Læs med herunder:
Stegt tofu
Sprødt og lækkert!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ingredienser
- 400 gram økologisk tofu
- 1½ spsk. rød karrypasta
- 2 spsk. olivenolie
Fremgangsmåde
- Varm en pande godt op med olivenolie.
- Tilsæt karrypastaen og svits den grundigt.
- Skær tofuen ud i små firkanter og læg dem på panden. Skru ned til middelvarme og steg dem på hver side, indtil de har dannet en skorpet overflade. Alt efter komfurets temperament skal de vendes løbende og hold øje med, at karrypastaen ikke brænder på.
- Når tofuen er blev brun og har fået en sprød, knasende stegeskorpe, er de klar til servering - eksempelvis i en wrap, i en salat eller som snack til en dip!