Aftensmad
Koteletter i fad: Den klassiske opskrift på nem dansk aftensmad
Den evige klassiker af en opskrift i det danske køkken!
Koteletter i fad – så bliver det ikke mere klassisk, dansk og familievenligt!
Det er egentlig bare et fad med koteletter, som bliver brunet af og krydret med salt og peber – og derefter svøbt i en sauce lavet med hakkede tomater, paprika og fløde.
Det fungerer bare – og så er det så nemt, at du kan lave koteletter i fad til aftensmad på en travl hverdag på blot 30 minutter.
Der er nogle få ekstra smagsgivere, som ofte er obligatoriske for at lave den perfekte koteletter i fad – det er bacon, champignon, løg og hvidløg.
Derudover kan man godt freestyle lidt med ingredienserne – eksempelvis cocktailpølser, som gør koteletter i fad til en endnu mere familievenlig og børnevenlig opskrift.
Eller måske lidt peberfrugt eller røget paprika.
Tricket til den perfekte koteletter i fad er at lave saucen koge lidt ekstra ind, inden den hældes over koteletterne – og saucen skal ikke bare være hakkede tomater og fløde, som koger panden af.
Saucen skal 'infuseres' med smag fra de andre råvarer – så det handler om rækkefølge!
Og så er det helt op til dig, hvor fed fløden skal være – jo federe jo bedre, hvis vi snakker smag, men skal det være sund aftensmad, så kan du tage den lette version og stadig få en god smag.
Koteletter i fad er en opskrift, vi har fået rigtig meget i min familie, da jeg var barn – den mætter mange mennesker og tager ingen tid. Og ja selvfølgelig, så smager den skønt!
Det har været en favorit hos danskerne i efterhånden mange årtier – og når man kombinerer smagen, nemheden og tiden man bruger på opskriften? Så er det en opskrift dedikeret til madplan!
Hvordan du vælger at servere dine koteletter i fad, er op til dig – den klassiske måde er at servere dem til hvide ris, men et godt brød kan også bruges. Eller måske en grøn salat ved siden af som tilbehør.
Det er en opskrift, hvor alle kan følge med og sværhedsgraden er utrolig lille – du kan nærmest ikke gå galt i byen med den. Det er nem og lækkert at lave, og så kan du enten købe en pakke med 4 koteletter i køledisken, som svarer til et par voksne personer, eller du kan købe den større familiepakke til børnefamilien. Både almindelige koteletter og fadkoteletter kan bruges.
Fang min klassiske opskrift på koteletter i fad herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Koteletter/fadkoteletter
4 stk
Bacon, tern
100 gram
Hakkede tomater, dåse
1 stk
Brune eller hvide champignon, 1 bakke
1 stk
Løg
1 stk
Hvidløg
2 fed
Fløde
3 dl
Paprika
1.50 spsk.
Læs også: