Kyllingefrikadeller med basilikum og tomater
Saftige frikadeller med krydderurter og sprøde grøntsager!
Frikadeller er altid en videnskab i sig selv - alle har altid en opskrift, som enten bedsteforældrene eller andre familiemedlemmer har meget kært. Og hvis man ændrer på den, så er der ballade!
Det skal der også være plads til - frikadeller er i vores hus også en hellig størrelse, men man kan derimod eksperimentere lidt mere med dens 'lysere' fætter - nemlig kyllingefrikadellen.
Herunder får du den absolut bedste opskrift på nemme, velsmagende kyllingefrikadeller!
Kyllingefrikadeller
En saftig og krydret variation!
3 portioner
30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 650 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ingredienser
- 500 gram kyllingefars
- 12 stk cherrytomater
- 1 stk rød chili
- 1 dl havregryn
- 2 stk gulerod
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 stk æg
- 1 tsk salt
- ½ tsk peber
Fremgangsmåde
- Hæld farsen i en skål. Hak tomat, chili og basilikum i små stykker og hæld i kyllingefarsen.
- Riv gulerødderne i store strimler ned i farsen og tilfør havregryn, æg og krydderier. Rør grundigt sammen.
- Hæld rigeligt med olivenolie på en varm pande og steg dem gyldne ved ca. 3-5 minutter pr. side.