Mandekogebogen

Lagkage med rabarber og kokos

Sommerlagkage med rabarber og kokos!

Hvis du har haven fuld af rabarber og leder efter en perfekt opskrift til en sommervenlig dessert? Så skal du prøve min lagkage med rabarber og kokos!

Lagkage med flødeskum er et must, når vi snakker fødselsdag, hvis du spørger mig.

Og på det punkt er jeg meget den gamle skole - ikke rigtig noget pynt, dobbelt så meget kærlighed på smagen. Kagen får lov til at stå, som den ser ud med sine svampede, lækre lag!

Og denne gang har jeg forsøgt at få rabarber med ind i lagkagen - og hvad står rigtig godt med rabarber? Selvfølgelig kokos.

Så jeg fik ideen - hvad nu hvis man bruger kokosmælk i stedet for sødmælk, når man laver vaniljecreme?

Det bliver et kæmpehit!

Nap opskriften herunder - og opskriften på lagkagebundene finder du lige her: Hjemmebagte lagkagebunde. OBS: jeg smed lige en deciliter kokosmel med i dejen for at give lidt ekstra knas og kokossmag til lagkagebundene!

ANNONCE
Udskriv opskriften

Rabarberlagkage

Sommerdessert til perfektion!

10 portioner 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 400 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 300 gram rabarber
  • 150 gram sukker
  • 3 stk lagkagebunde, se opskrift i artiklen
  • 1½ dl kokosmælk
  • ½ stk vaniljestang
  • 1 stk æg
  • 1½ spsk. rørsukker
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 500 ml piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Skær rabarberne i tern og hæld dem i en gryde med sukkeret. Lad det koge op.
  2. Lad det simre, indtil det er kogt helt ud til en syltetøjsmasse - smag til undervejs og tilsæt eventuelt lidt vaniljesukker. Lad den køle helt af.
  3. I en anden gryde tilsætter du 1,5 spsk. rørsukker, majsstivelse og kornene fra den halve vaniljestang.
  4. Tilsæt kokosmælken og ægget, og rør det rundt til en ensformig masse. Varm massen op til middelvarme, indtil det begynder at tykne og blive cremet - tilsæt eventuelt lidt ekstra kokosmælk løbende, hvis den bliver for fast i konsistensen. Lad den køle helt af.
  5. Når begge elementer er afkølet, så piskes fløden luftig - pas på ikke at piske den alt for meget, da den også bliver 'pisket', når du skal vende rabarbermassen i.
  6. Vend nu 2/3 af rabarberkompotten forsigtigt i flødeskummen, indtil det er en ensformig masse.
  7. Læg en lagkagebund på en tallerken og smør et tykt lag af kokosvaniljecremen på. Fyld nu halvdelen af flødeskummen på og læg en lagkagebund på. Jeg plejer at have springformen omkring kagen, når jeg bygger den op - så kan jeg nemlig 'stramme' den ind og sørge for, at den får et pænt snit, holder højden og ikke vælter.
  8. Smør nu resten af rabarberkompotten på bund nummer 2 og tilsæt resten af flødeskummen - læg den sidste lagkagebund på og smør det sidste af kokosvaniljecremen på toppen.
  9. Stil den i køleskabet og lad den sætte sig i minimum 1 time inden servering - jeg plejer altid at lave den aftenen før, da den på den måde 'slår' sig lidt bedre og får en dybere smag og mere svampet konsistens!
Del

Seneste nyt

Annonce