Mandekogebogen

Hjemmelavede lagkagebunde

Svampede og luftige!

Lagkagebunde.

De kan varieres i det uendelige - sprøde, fyldt med nødder, velkrydret eller noget helt andet.

Men til mange kager, hvor cremen og flødemassen/moussen skal være omdrejningspunktet, så skal man ofte bare have et par ganske almindelige vaniljebunde.

Og selvom de købefærdige er udmærket til en hurtig lagkage, så kommer du altså rigtig, rigtig langt på smagen og konsistensen ved at kreere dine egne.

Det er faktisk rigtig nemt!

Herunder får du den bedste opskrift på svampede, luftige, lækre og velsmagende lagkagebunde:

ANNONCE

Lagkagebunde

Svampede og luftige!

3 portioner 35 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 25 minutter
Ca. 800 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 110 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 4 stk æg
  • 130 gram sukker
  • 2 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Denne opskrift giver 3 lagkagebunde.
  2. Bland æggene og sukkeret sammen og pisk det luftigt. Her kan det betale sig at sætte tid af til at få pisket rigtig meget luft i dejen, da det er på dette punkt, at den kan blive utrolig luftig og svampet. Pisk den i 10 minutter, indtil den nærmest 'knitrer' eller bobler, når du rører i den.
  3. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen og si det ned i æggemassen. Vend det forsigtigt sammen, indtil mel og æggemassen er ensformig. Sørg for, at al melet er rørt ud, men gerne med så få vendinger som muligt.
  4. Sæt en springform (ca. 20 cm i diameter) på en bageplade og hæld massen heri.
  5. Bag den i en forvarmet ovn på 180 grader i 25 minutter.
  6. Lad den køle af og herefter kan du flække kagen og få tre luftige og lækre lagkagebunde til videre bagning!
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt