Hjemmelavede lagkagebunde
Hjemmelavede, luftige lagkagebunde.
Tricket til perfekte hjemmebagte lagkagebunde finder du lige her - svampede, luftige, nemme og hurtige!
Lagkagebunde.
De kan varieres i det uendelige - sprøde, fyldt med nødder, velkrydret eller noget helt andet.
Men til mange kager, hvor cremen og flødemassen/moussen skal være omdrejningspunktet, så skal man ofte bare have et par ganske almindelige vaniljebunde.
Og selvom de købefærdige er udmærket til en hurtig lagkage, så kommer du altså rigtig, rigtig langt på smagen og konsistensen ved at bage dine egne.
Og det er faktisk rigtig nemt!
Normalt hvis man køber lagkagebunde færdigbagte fra supermarkedet, så er de skåret på forhånd og ofte er en smule tørre i konsistensen.
Men når du bager dine egne hjemmelavede lagkagebunde - så bager du i princippet en 'hel' kage, som du så skærer ud i 3 tynde lagkagebunde.
Denne teknik gør, at du får utroligt luftige, svampede og lækre lagkagebunde, som går fantastisk i spænd med mousse, flødeskum, syltetøj, glasur og hvad du ellers kan finde på at putte i din lagkage.
Hele nøglen til at lave det perfekte lagkagebunde er meget simpel - æg og sukker skal have en over nakken på piskningen.
Gerne minimum 10 minutter, da æggemassen blandet med sukker, som bliver pisket over længere tid, får en helt anden konsistens.
Hvor man i mange andre opskrifter på desserter, bagværk og søde sager blot skal piske æg og sukker til en snaps - så skal du til hjemmelavede lagkagebunde piske dem til knitrende skum.
Den vokser nærmest i dobbelt størrelse, minder lidt om piskede æggehvider, og laver tit en 'knitrende' effekt, når du rører i det.
Dernæst skal du nænsomt si og vende mel i blandingen for at undgå at slå så meget luft ud som muligt.
Det er grundideen bag de perfekte lagkagebunde, og teknikken, som giver dig den rigtige volumen, konsistens, højde og svampethed.
Disse lagkagebunde kan bruges til et utal af ting - Othello-lagkage, chokolade-lagkage (hvor du spæder til med kakao i dejen) eller til hvilken som helst lagkage til fødselsdag, aftenskaffe, weekendhygge og meget andet.
Du kan også bare bruge bundene som base til flødeskum og frisk frugt, hvis du er på udkig efter en hurtig og nem dessert.
Det er en solid grundopskrift, hvor du kan eksperimentere med at tilføje yderligere smagsgivere, hvis du ønsker et andet udtryk - kokosmel, kakaopulver, appelsinskal og nødder.
Herunder får du den bedste opskrift på svampede, luftige, lækre og velsmagende lagkagebunde:
Lagkagebunde
Svampede og luftige!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 25 minutter
Ingredienser
- 110 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 4 stk æg
- 130 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde
- Denne opskrift giver 3 lagkagebunde.
- Bland æggene og sukkeret sammen og pisk det luftigt. Her kan det betale sig at sætte tid af til at få pisket rigtig meget luft i dejen, da det er på dette punkt, at den kan blive utrolig luftig og svampet. Pisk den i 10 minutter, indtil den nærmest 'knitrer' eller bobler, når du rører i den.
- Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen og si det ned i æggemassen. Vend det forsigtigt sammen, indtil mel og æggemassen er ensformig. Sørg for, at al melet er rørt ud, men gerne med så få vendinger som muligt.
- Sæt en springform (ca. 20 cm i diameter) på en bageplade og hæld massen heri.
- Bag den i en forvarmet ovn på 180 grader i 25 minutter.
- Lad den køle af og herefter kan du flække kagen og få tre luftige og lækre lagkagebunde klar til samling!