Valnøddelagkage a la Svinkløv Badehotel
Smagfulde valnødder og cremet flødeskum!
Svinkløv Badehotel og deres dygtige personale stod bag denne legendariske lagkage i sin tid - og det er et sikkert hit hver eneste gang.
Og så er den utrolig nem, har få ingredienser og smager himmelsk - herunder får du mit take på den klassiske lagkage.
Selve billedet er et eksempel på lagkagen, hvor jeg har valgt at forme kagen i en franskbrødsform - men du kan sagtens bruge en almindelig springform.
Opskriften på mine klassiske lagkagebunde til opskriften finder du lige her - nemme lagkagebunde.
Valnøddelagkage
Den perfekte lagkage!
0 portioner
0 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ca. kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ingredienser
- 3 stk lagkagebunde, se opskrift i artiklen
- 5 dl piskefløde
- 120 gram mørk chokolade, 70 %
- 70 gram røsukker
- 70 gram valnødder
- 3 spsk. flormelis
- 2 spsk. espresso
Fremgangsmåde
- Lav valnøddebruddene ved at smelte 100 g sukker på en pande til en lys karamel. Hæld valnødderne i den flydende sukkermasse og vend det hele sammen. Hæld massen til køl på et stykke bagepapir og lad det blive stift. Hak det herefter groft.
- Pisk herefter piskefløden let stiv og hak chokoladen til mindre stykker. Når valnøddemassen er afkølet, vendes chokolade, valnøddebrud og vaniliesukker i piskefløden.
- Når du har bagt lagkagebundene efter opskriften længere oppe i artiklen, så lægger du den ene af tre bunde nederst i en springform, som passer med diameteren på bundene.
- Fordel flødeskummen en lagkagebundene skiftevis i lag og byg den op. Pynt kagen med espresso-glasur. Dette gøres ved at opløse flormelis i kaffen, indtil den ønskede tykkelse er nået. Smør glasuren over øverste lagkagebund.
- Lad kagen stå på køl i minimum 1 time før servering.