Mandekogebogen

Valnøddelagkage a la Svinkløv Badehotel

Smagfulde valnødder og cremet flødeskum!

Valnøddelagkage a la Svinkløv Badehotel

Svinkløv Badehotel og deres dygtige personale stod bag denne legendariske lagkage i sin tid - og det er et sikkert hit hver eneste gang.

Og så er den utrolig nem, har få ingredienser og smager himmelsk - herunder får du mit take på den klassiske lagkage.

Selve billedet er et eksempel på lagkagen, hvor jeg har valgt at forme kagen i en franskbrødsform - men du kan sagtens bruge en almindelig springform. 

Opskriften på mine klassiske lagkagebunde til opskriften finder du lige her - nemme lagkagebunde

ANNONCE
Udskriv opskriften

Valnøddelagkage

Den perfekte lagkage!

0 portioner 0 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ca. kcal pr. portion

Ingredienser

  • 3 stk lagkagebunde, se opskrift i artiklen
  • 5 dl piskefløde
  • 120 gram mørk chokolade, 70 %
  • 70 gram røsukker
  • 70 gram valnødder
  • 3 spsk. flormelis
  • 2 spsk. espresso

Fremgangsmåde

  1. Lav valnøddebruddene ved at smelte 100 g sukker på en pande til en lys karamel. Hæld valnødderne i den flydende sukkermasse og vend det hele sammen. Hæld massen til køl på et stykke bagepapir og lad det blive stift. Hak det herefter groft.
  2. Pisk herefter piskefløden let stiv og hak chokoladen til mindre stykker. Når valnøddemassen er afkølet, vendes chokolade, valnøddebrud og vaniliesukker i piskefløden.
  3. Når du har bagt lagkagebundene efter opskriften længere oppe i artiklen, så lægger du den ene af tre bunde nederst i en springform, som passer med diameteren på bundene.
  4. Fordel flødeskummen en lagkagebundene skiftevis i lag og byg den op. Pynt kagen med espresso-glasur. Dette gøres ved at opløse flormelis i kaffen, indtil den ønskede tykkelse er nået. Smør glasuren over øverste lagkagebund.
  5. Lad kagen stå på køl i minimum 1 time før servering.
Del

Seneste nyt

Annonce