Aftensmad

Langos

Friteret fladbrød med fyld!

Langos
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 23. september 2021

I Ungarn kan man få en ufattelig lækker streetfood-snack, som går under navnet Langos (el. Làngos), der betyder flammegrillet/flammestegt.

Langos er en slags fladbrød, som man frituresteger og dernæst topper med cremefraiche og ost.

I gamle dage var Langos en del af brødkulturen, hvor man bagte dem af små rester fra de store produktioner af dagligdagens brød – og her blev resterne bagt i små portioner, mens ovnene varmede op til det helt store bageprogram op af dagen.

Nu om dage er det blevet ændret til en lidt mere isoleret delikatesse, hvor man smider den i den gyldne brønd.

Det gør, at man får en ufattelig tynd og sprød lille overflade på brødet, mens den indeni er svampet, luftig og nærmest donut-agtig i konsistensen.

Sammen med en klat fuldfed cremefraiche og revet ost? Så sidder den lige i skabet.

Det er i princippet den ungarske udgave af Pizza Fritta.

Du kan selv vælge, om du vil køre en fed cremefraiche eller bare lidt yoghurtcreme på toppen, og så kan du vælge din favoritost til formålet.

Alt fra gouda, gruyere, Vesterhavsost og til emmenthaler, pecorino og parmesan – jeg vil anbefale en god mellemstærk ost, eksempelvis en lagret gouda.

Fang opskriften på ungarsk streetfood herunder:

 

 

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Ventetid 60 min
Tilberedningstid 5 min
Antal 2 pers.

Ingredienser

Hvedemel 150 gram
Mælk 80 ml
Gær 15 gram
Olivenolie 1 spsk.
Sukker 1 tsk
Fint salt 0.50 tsk
Cremefraiche (jo, federe, jo bedre!) 1 dl
Hvidløg, revet 0.50 tsk
Fint salt 0.10 tsk
Ost (Eksempelvis Gouda, pecorino, Vesterhavsost etc.) 50 gram
Kartoffelmos, kold 60 gram
Fritureolie/solsikkeolie 400 ml

Fremgangsmåde