Aftensmad
Lun kartoffelsalat
Lun salat med kartofler, grønkål og ærter.
Jeg er som altid kæmpefan af kartofler, og man går aldrig galt i byen med en god hjemmelavet kartoffelsalat.
Men en velkendt klassiker, som også egner sig særdeles godt til sæsonens kartofler og nye kartofler, er en salat, som i stedet for at være et koldt tilbehør, er en varm sideret.
Lun kartoffelsalat findes i mange afskygninger og det er egentlig kun smagspræferencer, der sætter grænsen.
Det handler blot, om at man laver salaten med varme eller lune kartofler, som man svøber i en cremet dressing.
Jeg bruger grønkål for lidt ekstra bid og god smag samt spæde, hjemmedyrkede ærter sammen med en mayo-cremefraiche-dressing med sennep.
Nemt, enkelt og et lækkert lunt tilbehør til mange forskellige slags sommermad og grillmad.
Både nye kartofler og almindelige kartofler duer til formålet.
Fang min version af hjemmelavet lun kartoffelsalat herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Kartofler (gerne nye kartofler)
600 gram
Friske ærter, bælgede
1 dl
Grønkål, hakket
1 håndfuld
Purløg, finthakket
1.50 spsk.
Yoghurt Naturel
1 dl
God mayonnaise (hjemmelavet eller købt)
1 dl
Sennep (sød, dijon eller honning-dijon)
2 tsk
Eddike (gerne fransk æblecidereddike)
2 tsk
Hvidløg
1 fed
Læs også: