Mandekogebogen

Macarons

Små lækre makron-kager.

Macarons er populært fransk bagværk, der er lavet af to små, runde og flade kager, der er fyldt med en cremet fyld.

Den ydre skal af kagen er sprød og let knasende, mens indersiden er blød og luftig.

Macarons kan findes i forskellige farver og smagsvarianter, og de er ofte pyntet med forskellige designs, der gør dem til en populær dessert eller snack i mange dele af verden.

Macarons stammer oprindeligt fra Italien, men blev bragt til Frankrig af Catherine de' Medici i det 16. århundrede. Siden da har de været en fast bestanddel af fransk konditorkunst, og de er blevet populære i hele verden.

Der er mange forskellige opskrifter til at lave macarons, og teknikken er ofte vanskelig og kræver øvelse og præcision.

Traditionelt er macarons lavet af mandelmel, sukker og æggehvider, som blandes og bages ved høj varme. Imidlertid kan forskellige ingredienser, såsom chokolade, kaffe eller frugter, tilsættes for at give macarons en unik smag.

Fyldningen kan også variere, og kan bestå af alt fra chokolade- eller frugtkompot til smørcreme eller ganache.

Fremstillingen af macarons kræver en præcis teknik, herunder at sigte ingredienserne og blande dem forsigtigt for at undgå at introducere for meget luft i dejen.

Kagerne skal også have den rigtige konsistens for at blive jævnt bagt, og fyldningen skal påføres i en passende mængde for at opnå den perfekte balance mellem de søde smage.

Macarons er ikke kun en lækker dessert, men de er også en populær gave eller souvenier til at tage med hjem som en del af den franske kultur. Med deres farverige og dekorative design er de en elegant og raffineret tilføjelse til ethvert festligt arrangement eller hyggeligt samvær.

Fang opskriften herunder på hjemmelavede macarons.

Tip: Det er en god ide at veje dine ingredienser nøjagtigt, da selv små ændringer i mængden kan påvirke resultatet.

ANNONCE
Udskriv opskriften

Macarons

Sprøde lækre makron-kager!

10 portioner 40 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 300 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 110 gram mandelmel
 • 225 gram flormelis
 • 125 gram æggehvide
 • 50 gram sukker
 • 1 stk konditorfarve (kan undlades eller varieres i farve efter ønske)

Fremgangsmåde

 1. Forvarm din ovn til 150°C (varmluft). Dæk to bageplader med bagepapir.
 2. Sigt mandelmel og flormelis i en stor skål og rør det sammen. Hvis der er større stykker af mandelmel, kan du også blende det hurtigt i en food processor.
 3. Pisk æggehviderne i en anden stor skål ved lav hastighed, indtil det begynder at skumme. Tilsæt derefter sukkeret lidt efter lidt, og pisk ved høj hastighed indtil du opnår en fast marengs.
 4. Tilsæt en smule pastafarve til marengsen, hvis du ønsker det, og rør det forsigtigt indtil det er jævnt fordelt.
 5. Tilsæt mandel- og flormelisblandingen til marengsen, og fold det forsigtigt ind ved hjælp af en dejskraber eller en gummispatel. Du skal fortsætte med at folde, indtil dejen har en glat og skinnende konsistens.
 6. Sprøjt små runde cirkler på bagepapiret med ca. 2-3 cm i diameter. Lad macaronsene hvile i ca. 20 minutter, så de danner en let skorpe.
 7. Bag dine macarons i ovnen i ca. 15-18 minutter, eller indtil de er gyldne og faste. Lad dem køle af på bagepladen i et par minutter, før du forsigtigt fjerner dem.
 8. Fyld dine macarons med en valgfri fyldning, såsom chokoladeganache, frugtgelé eller smørcreme. Sæt den ene macaron på fyldningen og tryk let ned for at samle dem.
Del

Seneste nyt

Annonce