Aftensmad

Masala Fries

Sprøde masala pommes frites fra Østafrika!

commons.wikimedia.org
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 19. februar 2021

Masala Fries, Masala pommes fritter eller bare Masala Chips er en velkendt klassiker fra Kenya og generelt i hele Østafrika.

Knasende sprøde pommes frites vend i en velkrydret, saftig og lækker masala-blanding.

Simpel og lækker opskrift, hvor du selv kan vælge, hvordan du vil tilberede dine pommes frites.

Du kan køre den helt hjem med en Triple Fried-teknik (den bruger jeg), du kan bruge dem direkte fra ovnen eller du kan gå hurtigt til værks og bruge forstegte, frosne fritter.

Det er op til dig – smagen ligger i, hvordan man laver den lækre masala-chutney.

Du kan selv bestemme, hvilken slags chili du vil have i efter styrke – eller helt undvære, hvis det skal være lidt mere børnevenligt.

Herunder får du min opskrift og version på Masala Fritter – sprød, spicy og snasket!

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 5 min
Ventetid 30 min
Tilberedningstid 10 min
Antal 2 pers.

Ingredienser

Mellemstore kartofler 500 gram
Tomater 1 stk
Rødløg 1 stk
Hvidløg 3 fed
Koriander, frisk 1 håndfuld
Garam Masala 1 spsk.
Rød chili (kan undlades) 0.50 stk
Fritureolie/solsikkeolie 500 ml

Fremgangsmåde