Bagværk

Maskmel-ciabattaboller

Luftige ciabatta med maskmel.

Maskmel-ciabattaboller
Maskmel ciabattaboller opskrift
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 11. juni 2020
Denne artikel er sponsoreret

Leder du efter opskrift og guide til maskmel? Så kig med herunder:

Der er sket meget hos Agrain, siden jeg for første gang stiftede bekendtskab med deres bæredygtige melprodukter sidste år. 

I al sin enkelthed bruger Agrain restprodukterne efter ølbrygning og whiskyfremstilling, som oftest bliver kasseret, og forvandler det til genbrugeligt mel såvel som chips og granola.

Selve konceptet hedder Maskmel.

– læs meget mere om selve konceptet lige her.

Deres produkter er nu lanceret til den brede befolkning og du kan få fingrene i maskmel i fire forskellige versioner – IPA, Pilsner, Stout og Whisky. 

Se alle meltyperne her.

Hver meltype har deres egen unikke og anderledes smagsprofil og kan bruges til bagværk på mange forskellige måder.

Jeg er i øjeblikket i gang med at udvikle opskrifter i samarbejde med Agrain, så vi kan guide danskerne til at bruge denne bæredygtige og unikke form for mel.

Da maskmel indeholder utroligt mange kostfibre og proteiner, så skal det bruges lidt anderledes end konventionelt mel – her er en lille lynguide fra Agrain:

Brød (landbrød, boller, flutes, etc.): ca. 10-15 procent af den samlede melmængde kan være maskmel

Pandekager: 30-50 procent maskmel

Kager: 30-50 procent maskmel

Kernebrød: 10 procent maskmel

Herunder har jeg i denne omgang eksperimenteret mig frem til en maskmelsudgave af de klassiske ciabatta – det kan godt være svært at komme tæt på de luftige, sprøde ciabatta, når man tilfører fuldkorn eller mere tunge meltyper til blandingen. Men opskriftens melforhold gør alligevel, at du var en luftig, blød og desuden sprød oplevelse med en mere dyb og intens smag – og så er de vanvittigt flotte med deres mørke skær fra Stout-melet!

Fang opskriften lige herunder:

Maskmel Stout giver et mørkt skær og en dyb aroma til dine ciabattaboller.
Maskmel Stout giver et mørkt skær og en dyb aroma til dine ciabattaboller.

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Ventetid 180 min
Tilberedningstid 16 min
Antal 10 pers.

Ingredienser

Maskmel, STOUT 70 gram
Hvedemel 240 gram
Vand 4 dl
Gær 20 gram
Groft Salt 1 tsk

Fremgangsmåde