Aftensmad

Mexicanske fajitas

Spicy, lækker og nem hverdagsmad!

commons.wikimedia.org
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 3. marts 2021

Den mexicanske klassiker 'fajitas' har set mange udgaver, siden TexMex-konceptet blev populært på verdensplan.

I al sin enkelthed bliver det ofte defineret som strimler af grillet oksekød eller kylling med grøntsager serveret med eksempelvis tortillas.

Og det fungerer bare!

Hvis du vil prøve kræfter med en lidt mere autentisk udgave af fajitas, så har jeg eksperimenteret lidt med opskriften.

Hertil akkompagneret af den traditionelle, mexicanske sauce, Adobo.

Hvis du ikke er til det helt stærke mad, så kan du skære ned på chilien (eller springe den over, det smager stadig skønt!).

Du kan bruge den slags kød, du foretrækker – og det kan endda også gå sammen med tofu, da marinaden bare bringer smagene frem over hele linjen.

Opskrift på tortillas.

Fang opskriften herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 15 min
Ventetid 120 min
Tilberedningstid 10 min
Antal 4 pers.

Ingredienser

Guajillo chili (eller almindelige røde chili) 2 stk
Løg 1 stk
Tomater 2 stk
Hvidløg 2 fed
Brun farin (eller rørsukker) 1 spsk.
Eddike 0.50 dl
Spidskommen, stødt 1 tsk
Kanel, stødt 1 tsk
Salt 0.50 tsk
Flanksteak eller kyllingebryst 500 gram
Peberfrugt, røde 2 stk
Avocado 1 stk
Tortillas (se opskriften længere oppe) 8 stk
Olivenolie 1 spsk.
Rødløg 1 stk

Fremgangsmåde