Bagværk
Nemme ciabattaboller
Nemme, hurtige, sprøde og luftige ciabattaboller!
Hvis du leder efter en opskrift på en nem og hurtig opskrift på ciabattaboller med store lufthuller og en sej krumme? Så er du kommet til det rette sted!
Selve konceptet med ciabattabrød blev opfundet i Italien som en pendant til den franske baguette – i 1982 opfandt en bager i Adria Italien de famøse ciabattabrød med en sej krumme.
Siden da har hele verden taget opskriften til sig og bruger ciabatta til sandwich, tapas, morgenbordet og meget andet.
Når det kommer til ciabattabrød og ciabattaboller, så er der altid to ting, man stiler efter – sprødhed og store lufthuller!
Jeg har haft stor succes med at få disse to elementer inkorporeret med min ciabattadej, som laves på fordej og hviler natten over – fang opskriften på ciabatta-flutes her.
Men kan det gøres lidt nemmere og lidt hurtigere, hvis man vil bage dem i en travl hverdag, og ikke lige har tid til en lang hævning?
Det fik jeg afprøvet, og det kan faktisk gøres på lidt over 3 timer – i alt!
Kun 3 timer med æltning, hævning og bagning – på den tid udvikler dejen en masse luftbobler, som giver store lufthuller og en lækker, saftig og sej krumme under skorpen.
Og med denne opskrift fik jeg en pladefuld lækre, luftige ciabattaboller, hvoraf de fleste havde fine, voluminøse lufthuller – og endda med helt almindelig hvedemel.
Du kan sagtens vælge at køre manitoba-mel eller 50/50 hvedemel og durummel, hvis du vil toppe den endnu mere på krummen, konsistensen og smagen, men hvis du 'bare' lige har klassisk hvidt hvedemel i huset, så passer opskriften også perfekt til det.
Det handler i bund og grund om at have en meget våd dej til at starte med – og så skal man røre så lidt som muligt ved den, når den skal formes eller hakkes ud til ciabattaboller.
Ciabattabollerne bliver så bagt ved hård varme, så de får en lækker overflade med en luftig krumme i midten.
Min opskrift på Ciabattaboller giver dig en masse lækre brød, som holder sig friske i et par dage og desuden er velegnet til at fryse ned.
Det giver også sig selv – men du kan vælge at bruge denne opskrift til at lave lidt længere flutes. Samme teknik giver også et klassisk luftigt ciabattabrød!
Fang opskriften herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Hvedemel
400 gram
Vand
4 dl
Gær
15 gram
Groft Salt
1 tsk
Fremgangsmåde
Læs også: