Aftensmad

Nyretapper Cheesesteak Sandwich

Philly-klassiker med nyretapper aka onglet.

Nyretapper Cheesesteak Sandwich
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 21. september 2022

En Philly Cheese Steak er en velkendt klassiker i diner-miljøet og diverse gadehjørner i USA.

Heldigvis er den efterhånden så populær en sandwich, at den spreder sig til flere lande – men i Danmark finder man ikke mange restauranter eller caféer, som serverer den.

Og den er egentlig ganske simpel – men ret så uimodståelig.

Det handler egentlig bare om godt, blødt hvidt brød (det hvideste du kan finde), bløde løg stegt med peberfrugt, sennep, tyndskåret oksekød og så en eller anden form for ost – ofte er det provolone eller den helt billige amerikanske smelteost eller ost på tube!

Jeg har i samarbejde med Dyrbar lavet min egen version, som er utrolig nem og velsmagende, men samtidig giver kødet én over nakken på smagen – jeg har nemlig valgt at bruge nyretapper også kendt som onglet til fyldet!

Danskerne bakser stadigvæk med at forstå konceptet – mange forventer nemlig, at det har noget med indmad at gøre. Det har det slet ikke – og så alligevel.

Nyretapper er to muskler, som holder nyrerne på plads på koen. Så det hænger sammen med indmaden, men er et reelt stykke kød i sig selv – og tilberedt rigtigt?

Så smelter det på tungen med en kraftig, dyb oksekødssmag.

En nyretapper Cheesesteak Sandwich!

Tricket til både at tilberede nyretapperne perfekt og få den rigtige konsistens på kødet til din sandwich, afhænger af et meget vigtigt princip – nyretapper skal steges rare (maksimalt medium rare!).

På den måde er det både saftigt, smagfuldt, tyggevenligt og helt perfekt til formålet.

Fang opskriften herunder – her finder du opskrift på hoagie-brød.

2137104 scaled

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 5 min
Tilberedningstid 20 min
Antal 4 pers.

Ingredienser

Hoagiebrød (se opskriften længere oppe i artiklen) 4 stk
Nyretapper/onglet 600 gram
Peberfrugt 3 stk
Løg 2 stk
Provelone eller cheddar-smelteost, skiver 12 stk
Balsamico-eddike 1 spsk.
Sukker 1 spsk.
Sennep 4 spsk.
Smør 2 spsk.

Fremgangsmåde