Bagværk

Othello-lagkage

Den ægte Othello-lagkage, som hjemmelavet!

Othello-lagkage
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 19. juli 2021

Der findes mange forskellige lagkager, som passer perfekt til gæster, kaffe, fødselsdag eller bare lidt sødt til weekenden.

En klassisk Othello-lagkage sætter kryds i næsten alle ønsker til den perfekte lagkage!

Den er lidt avanceret på en måde – selve kagen er ikke så svær at lave, men der er mange elementer og ingredienser at forholde sig til.

Men hvis man holder tungen lige i munden og tager hvert element for sig – så går det som en leg.

En Othello-lagkage er bygget op med en blød og sprød makron-bund nederst, hvorefter man har et lag, som er en blanding af piskefløde, vaniljeflødecreme og hindbærsyltetøj.

Herefter skal der vaniljebunde på – og det skal være de helt lækre, luftige og svampede bunde, som nærmest går i et med resten af kagen!

Dernæst skal den toppes med et lag af chokolade – og her er jeg ligesom med min opskrift på Millionaire's Shortbread fan af at bruge ganache. 

Prikken over i'et?

Den skal lige samles med et marcipan-bånd.

Det er en af de kager og lagkager, som man ikke lige tager 3 stykker af – med mindre man skal ligge på sofaen resten af dagen!

Men det kan selvfølgelig også noget.

Og det er hele svedeturen værd på grund af smagen!

Fang min opskrift på klassikeren Othello lagekage herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 20 min
Ventetid 360 min
Tilberedningstid 15 min
Antal 8 pers.

Ingredienser

Rørsukker 70 gram
Æg 2 stk
Hvedemel 70 gram
Bagepulver 0.50 tsk
Vaniljestang 0.50 stk
Æg 2 stk
Majsstivelse 1.50 spsk.
Sukker 3 spsk.
Vaniljestang 1 stk
Sødmælk 3 dl
Piskefløde 2 dl
Marcipan 100 gram
Æggehvider 1 stk
Sukker 60 gram
Chokolade (ca. 50-60 procent kakao) 100 gram
Piskefløde 60 ml
Piskefløde 3 dl
Marcipan 200 gram
Flormelis 40 gram
Hindbærsyltetøj 1.50 dl

Fremgangsmåde