Aftensmad

Peking Pork

Nem, snasket og hurtig hjemmelavet takeaway!

Peking Pork
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 14. oktober 2022

Nem aftensmad og inspiration til dette kan man altid finde i det asiatiske køkken med alt fra stir-fry, wok og hurtige lækre retter.

Oftest kan man finde mange af disse klassikere på fastfood-fronten, men du får typisk endnu bedre smag og konsistens, hvis du selv laver det – lad os kalde det hjemmelavet takeaway!

Og den seneste opskrift, jeg har kastet mig over, er Peking Pork – en velkendt klassiker fra den amerikansk-kinesiske univers i hjemmelavet udgave.

I al sin enkelthed en lækker smag med sprøde, sticky stykker svinekød vendt i en ægge-majsstivelsesmasse og krydret sauce – kødet har fået en særlig coating, som gør, at den forbliver sprød og lækker, selv når du rykker den ned i den varme, klistrede sticky sauce.

Til denne ret har jeg brugt en genial udskæring fra Dyrbar, som går under navnet Edderkoppen – vi har tidligere brugt Edderkoppen til Garlic Butter Steak Potatoes, men denne gang er udskæringen fra gris – en lækker, mør og smagfuld udskæring, som passer perfekt til denne ret. 

Du kan også bruge svinebryst, nakkekoteletter, mørbrad og meget andet – fang opskriften herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 5 min
Tilberedningstid 10 min
Antal 2 pers.

Ingredienser

Svinekød (Edderkoppen fra Dyrbar, kotelet, mørbrad etc.) 250 gram
æg 1 stk
Majsstivelse 1.50 spsk.
Fint salt 0.50 tsk
Soyasauce 0.50 dl
Sesamolie 1 spsk.
Honning, sirup eller sukker 3 spsk.
Riseddike (e. almindelig eddike) 1.50 spsk.
Friskkværnet peber 0.50 tsk
Majsstivelse 1.50 tsk
Chilisauce (sursød eller sriracha) 1 spsk.
Five Spice-krydderi, kan undlades 0.50 tsk

Fremgangsmåde