Mandekogebogen

Pepper Steak

Simpel kinesisk klassiker.

I det kinesiske køkken finder man den underskønne ret, Pepper Steak, som i al sin enkelthed er en stir-fry med oksekød, peberfrugt og en sauce.

Det er en kinesisk klassiker, som blev meget udbredt i USA og kan dateres tilbage til 1948 - men selve grundideen om opskriften stammer fra det fujianske køkken, hvor den går under navnet q?ngji?o ròus?.

Det er en utrolig lækker opskrift, som minder om den nemme klassiker Beef & Broccoli - snasket sauce, mørt kød og lækre grøntsager.

Den skal gerne have lidt styrke og varme fra enten røde chiliflager eller et par venlige drej med peberkværnen - dyb, simpel og smagfuld.

Den kan laves med mange forskellige udskæringer - eksempelvis tykstegsbøf, rib-eye, okseinderlår eller flanksteak.

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Pepper Steak

Nem og lækker stir-fry!

2 portioner 15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 150 kcal pr. portion

Ingredienser

Fyld
  • 2 stk peberfrugter
  • 1 stk løg
  • 200 gram okseinderlår, ribeye, flanksteak etc.
  • 1 dl vand

Sauce
  • ½ dl soyasauce
  • 1 spsk. eddike (gerne fransk æblecidereddike)
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 1 tsk hvidløg, revet
  • 1 tsk ingefær, revet
  • 1 spsk. brun farin
  • 1 tsk chiliflager, røde

Fremgangsmåde

  1. Skær peberfrugterne i strimler og løgene i mindre både. Stil dem til side - skær dit kød i små, tynde skiver - bland alle ingredienserne til saucen i en skål.
  2. Varm en wokpande op til høj varme med en sjat olivenolie - steg dit kød hårdt, så det får en stegeskorpe. Krydr med lidt salt. Tilføj nu grøntsagerne og lad dem stege med i 3-4 minutter.
  3. Hæld saucen på under omrøring og lad det simre i 4-5 minutter, indtil saucen tykner og alt er gennemstegt. Serveres eventuelt til hvide ris.
Del

Seneste nyt

Annonce