Bagværk

Pitabrød

Luftige og lækre pitabrød på ingen tid.

Pitabrød
Pitabrød - nem opskrift på luftige hjemmebagte brød
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 24. marts 2020

Pitabrød er en fantastisk spise og en rendyrket klassiker, som kan fyldes med alt muligt fyld – og tricket er at få en stor, lækker luftlomme, så man virkelig kan proppe den med fyld og dressing!

Den er elsket både som fastfood på vej hjem fra byen eller som en nem, hurtig hverdagsret i en travl hverdag – tjek iøvrigt min opskrift på hjemmelavet pita-kebab.

Pitabrød kan måske være skræmmende at kaste sig ud i – 'hvad nu, hvis de ikke hæver op?'.

Men det er faktisk utroligt nemt – og det udvalg man kan købe i supermarkedet er desværre ofte nogle sørgelige, tørre og usammenhængende udgaver.

Jeg har udviklet en nem opskrift på pitabrød, som formår at give en god, sprød krumme og samtidig store lufthuller. 

Herunder får du min nemme opskrift på at få lækre, luftige pitabrød hver gang.

Det vigtigste trick til perfekte, hjemmelavede pitabrød? Pitabrødene skal rulles meget fladt ud – på den måde undgår man, at det bliver til 'boller', men at det derimod bliver en luftige pitabrød, hvor luften kan udvikle og udvide sig. 

Det kræver ikke særlig meget arbejde, passer sig selv det meste af tiden og så smager de fantastisk!

Lækre, luftige brød perfekte til fyld direkte fra ovnen – resultatet kan du iøvrigt selv justere lidt.

Enten kan du lave lækre, små pitabrød eller store, sprøde og luftige pitabrød – du skal blot ændre lidt i antallet af portioner!

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 15 min
Ventetid 60 min
Tilberedningstid 10 min
Antal 8 pers.

Ingredienser

Vand 3.50 dl
Olivenolie 1 spsk.
Gær 20 gram
Hvedemel 400 gram
Fuldkornshvedemel 50 gram
Salt 1 tsk

Fremgangsmåde