Mandekogebogen

Pita-kebab

Klassiker med hjemmekrydret kebab og hjemmebagte pitabrød!

Hvis du skulle være ramt af lidt tømmermænd eller bare 'den lille sult', så går man ikke galt i byen med en klassisk pita-kebab.

Og hvis du har mod på at lave den selv, så er det også utroligt nemt!

Jeg har en opskrift på min version af kebab-krydderi samt lækre, luftige pitabrød, som sammen giver en smagsoplevelse, der minder meget om et smut forbi den lokale pizzamand. 

Følg opskriften herunder!

Opskrift på hjemmebagte pitabrød

Opskrift på kebabkrydderi

ANNONCE

Pita kebab

Hjemmelavet fastfood!

4 portioner 50 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 150 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 8 stk pitabrød, se opskrift længere oppe
  • 500 gram okseinderlår, ribeye, flanksteak etc.
  • 3 dl salat, finthakket
  • 3 stk tomater
  • 1 stk agurk
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. kebabkrydderi (se opskriften i artiklen)

Fremgangsmåde

  1. Hvis du bruger hjemmebagte pitabrød skal du følge opskriften i artiklen - herefter start med at skære dit valg af kød ud i så tynde strimler som muligt. Jeg brugte eksempelvis kalvecuvette til denne opskrift.
  2. Hæld det i en frysepose sammen med lidt olivenolie og krydderiblandingen - luk posen og gnid kødet godt sammen med krydderierne. Lad det marinere i minimum 30 minutter. Du kan sagtens lade det eksempelvis marinere natten over - det giver blot mere smag.
  3. Bland cremefraichen op med 1 revet hvidløg og lidt salt og peber. Lad det trække i 20 minutter.
  4. Snit salat, agurk og tomat, så det er klar at fylde i dine pitabrød.
  5. Varm en pande op i høj varme med lidt olivenolie og svits kødet i nogle minutter.
  6. Fyld pitaen op med kød og grønt og nyd en hjemmelavet klassiker fra den lokale pizzamand!
Del

Seneste nyt