Mandekogebogen

Pizza Verde

Forårsvenlig pizza!

Pizza er en gudespise, som man kan nyde året rundt. Mens mange har deres helt egen favorit, som altid indgår i pizza night, så er det sjovt at variere fyldet alt efter sæsonen.

Jeg har i et nyt samarbejde med Ooni kreeret en rigtig lækker forårspizza i forbindelse med test af deres helt nye elektriske indendørs og udendørs pizzaovn - Ooni Volt 12.

En fantastisk pizzaovn, der kan varmes op til 450 grader på 20 minutter og har en solid temperaturstyring, som kan indstilles til at tilberede din pizza efter type - skal der smæk på en sprød bund, kan du sætte varmen lavt, og skal fyldet have mere varme end bunden, så kan du bytte rundt.

Den er utrolig nem at styre og giver et jævnt resultat - og så har den en praktisk lille glaslåge, hvor du kan kigge ind til din pizza under bagning. Frit udsyn og samtidig mindre varmespild ved en åben indgang. 

Til at teste Volt 12 lavede jeg en Pizza Verde - i al sin enkelthed et take på den klassiske pastaret, Pasta Primavera, hvor man bruger sæsonens grønt. 

Her i form af en pizza med langtidshævet pizzadej smurt med en mascarpone rørt op med rosmarin og toppet med grønne asparges - efter afbagning får de et swirl af en en grøn salsa verde.

En skøn, forårsvenlig og frisk pizza - fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Pizza Verde

Forårsvenlig og sommerlig pizza!

2 portioner 13 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 3 minutter
Ca. 400 kcal pr. portion

Ingredienser

Dej
  • 1 stk langtidshævet pizzadej, se opskriften længere oppe

Topping inden bagning
  • 6 spsk. mascarpone
  • 1 håndfuld frisk rosmarin
  • 10 stk grønne asparges

Salsa Verde
  • 1 stk persille, bundt
  • ½ stk rosmarin, bundt
  • 1 tsk citronskal, revet
  • 1 tsk chiliflager, røde
  • 1 tsk hvidløg, revet
  • ½ dl olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Start med at blende alle ingredienserne sammen til din salsa verde, så den kan trække smag.
  2. Når pizzadejen er hævet og klar til leg, former du den i hænderne uden at presse for mange luftbobler ud - form den, indtil den har den ønskede størrelse.
  3. Hak rosmarin fint og rør det op med mascarpone - smag til med salt og peber. Skær de tykke ender af dine grønne asparges og skær dem i mundrette stave.
  4. Smør mascarponen ud i et jævnt lag på din pizza(er) og top den af med grønne asparges. Afbag den i din Ooni-ovn - både gas og elektrisk - i 90-120 sekunder. Vend den eventuelt undervejs. I en konventionel ovn skal den have ca. 7-9 minutter ved 250 grader.
  5. Direkte ud af ovnen skal den drizzles med salsa verde og serveres rygende varmt!
Del

Seneste nyt

Annonce