Pizza er en gudespise, som man kan nyde året rundt. Mens mange har deres helt egen favorit, som altid indgår i pizza night, så er det sjovt at variere fyldet alt efter sæsonen.
Jeg har i et nyt samarbejde med Ooni kreeret en rigtig lækker forårspizza i forbindelse med test af deres helt nye elektriske indendørs og udendørs pizzaovn – Ooni Volt 12.
En fantastisk pizzaovn, der kan varmes op til 450 grader på 20 minutter og har en solid temperaturstyring, som kan indstilles til at tilberede din pizza efter type – skal der smæk på en sprød bund, kan du sætte varmen lavt, og skal fyldet have mere varme end bunden, så kan du bytte rundt.
Den er utrolig nem at styre og giver et jævnt resultat – og så har den en praktisk lille glaslåge, hvor du kan kigge ind til din pizza under bagning. Frit udsyn og samtidig mindre varmespild ved en åben indgang.
Til at teste Volt 12 lavede jeg en Pizza Verde – i al sin enkelthed et take på den klassiske pastaret, Pasta Primavera, hvor man bruger sæsonens grønt.
Her i form af en pizza med langtidshævet pizzadej smurt med en mascarpone rørt op med rosmarin og toppet med grønne asparges – efter afbagning får de et swirl af en en grøn salsa verde.
En skøn, forårsvenlig og frisk pizza – fang opskriften herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Langtidshævet pizzadej, se opskriften længere oppe
1 stk
Mascarpone
6 spsk.
Frisk rosmarin
1 håndfuld
Grønne asparges
10 stk
Persille, bundt
1 stk
Rosmarin, bundt
0.50 stk
Citronskal, revet
1 tsk
Chiliflager, røde
1 tsk
Hvidløg, revet
1 tsk
Olivenolie
0.50 dl
Læs også: