Porchetta Burger
Skøn burger med en italiensk klassiker!
Porchetta er en gudespise fra Italien, hvor man med et svinebryst svøber en masse krydderier i en slags rullesteg med svær og steger den helt sprød.
Den fungerer fantastisk som sig selv - men helt fantastisk i en burger!
Bare tænk ribbensteg-sandwich på steroider.
Jeg har i samarbejde med Dyrbar lavet en lækker lille burger til foråret og sommeren, som går under navnet Porchetta Burger.
Jeg har brugt deres Krogmodnet Porchetta, som har en dyb smag, masser af kød, fedtkanter og en tyk svær.
Sammen med andre italienske klassikere har jeg lavet burgeren med romesco-sauce, chili, grønkål og syltet fennikel.
Fang opskriften herunder - og her finder du opskriften på hjemmelavet romesco-sauce.
Porchetta Burger
Smagfuld sommerburger!
8 portioner
2 timer, 10 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 2 timer
Ca. 150 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 2 timer
Ingredienser
- 2 kilo porchetta, uden krydderier
- 4 håndfuld persille
- 1½ spsk. revet citronskal
- 2 spsk. italienske krydderier - eks. rosmarin, timian, oregano
- 1 spsk. fint salt + peber
- 1½ spsk. hvidløg, revet
Romesco-sauce
- 1 dl romesco-sauce, se opskriften i galleriet
Syltet fennikel
- 1 stk frisk fennikel
- 200 ml eddike
- 1 dl sukker
Grønt
- 1 håndfuld grønkål
- 1 stk rød chili
Burgerboller
- 8 stk brioche-burgerboller
Fremgangsmåde
- Åbn svinebrystet og skær eventuelt kødet lidt op, så er der er mere overflade til at smøre fyld på. Drys gavmildt med salt og peber på kødsiden.
- Blend alle krydderurterne og krydderierne sammen med lidt olivenolie - Gnid krydderiblandingen godt ind i kødet på alle sider, og lad det gerne trække et par timer i køleskabet.
- Steg din porchetta i en forvarmet ovn på 140 grader og steg den i ca. 3-3,5 timer - eller brug stegetermometer (i kødet, IKKE i fyldet) som skal vise 68-70 grader.
- Lav din romesco-sauce klar efter forskrifterne i opskriften - snit lidt grønkål og rødløg i skiver og kog eddike op med sukker, som du hælder over fintsnittede fennikelskiver.
- Når porchettaen er færdig, lader du den hvile i 15 minutter. Herefter skæres tykke skiver ud - smør burgerbollerne med romesco-sauce, top med grønkål, lynsyltet fennikel, chili og en heftig skive porchetta!