Aftensmad

Porchetta Burger

Skøn burger med en italiensk klassiker!

Porchetta Burger
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 1. januar 2014
Denne artikel er sponsoreret

Porchetta er en gudespise fra Italien, hvor man med et svinebryst svøber en masse krydderier i en slags rullesteg med svær og steger den helt sprød.

Den fungerer fantastisk som sig selv – men helt fantastisk i en burger!

Bare tænk ribbensteg-sandwich på steroider.

Jeg har i samarbejde med Dyrbar lavet en lækker lille burger til foråret og sommeren, som går under navnet Porchetta Burger.

Jeg har brugt deres Krogmodnet Porchetta, som har en dyb smag, masser af kød, fedtkanter og en tyk svær.

Sammen med andre italienske klassikere har jeg lavet burgeren med romesco-sauce, chili, grønkål og syltet fennikel.

Fang opskriften herunder – og her finder du opskriften på hjemmelavet romesco-sauce.

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Tilberedningstid 120 min
Antal 8 pers.

Ingredienser

Porchetta, uden krydderier 2 kilo
Persille 4 håndfuld
Revet citronskal 1.50 spsk.
Italienske krydderier - eks. rosmarin, timian, oregano 2 spsk.
Fint salt + peber 1 spsk.
Hvidløg, revet 1.50 spsk.
Romesco-sauce, se opskriften i galleriet 1 dl
Frisk fennikel 1 stk
Eddike 200 ml
Sukker 1 dl
Grønkål 1 håndfuld
Rød chili 1 stk
Brioche-burgerboller 8 stk

Fremgangsmåde