Rabarberhorn
En anderledes måde at udnytte sæsonens rabarber.
Mens man i rabarbersæsonen ofte tyer til syltning, saft, tærter eller syltetøj, så kan man også inkorporerer den i en dessertudgave af det klassiske 'pølsehorn'.
Med rabarberstænger i stedet for pølser får du en fantastisk dessert-kage - som du kan eksperimentere videre med i forhold til remonce, nøddefyld, kokoscreme og andre tilvalg.
Se med herunder, hvordan man laver et klassisk 'rabarberhorn':
Rabarberhorn
Saftige, lækre desserthorn!
12 portioner
1 time, 48 minutter
Forberedelse: 30 minutter
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 18 minutter
Ca. 350 kcal pr. portion
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 18 minutter
Ingredienser
- 160 ml mælk
- 50 gram smør
- 50 gram mørk sirup
- 180 gram rabarber
- 350 gram hvedemel
- 1 spsk. vaniljesukker
- 2 dl vand
- ½ stk vaniljestang
- 50 gram rørsukker
- 50 gram marcipan
- 20 gram gær
- 1 stk æg
Fremgangsmåde
- Lun mælken og opløs gæret og smørret heri.
- Tilsæt sirup, æg og vaniljesukker og vend det godt sammen.
- Tilsæt melen og ælt, indtil dejen er luftig og slipper hænderne.
- Lad dejen hæve i en meldrysset skål i en time.
- Kog i mellemtiden vandet op med rørsukker, indtil det er opløs. Læg den halve vaniljestang i væsken og lad det simre i 2-3 minutter.
- Skær rabarberne i stykker på ca. 10 centimeter i længden og 3 centimeter i tykkelsen.
- Fordel rabarberstænglerne i bunden af et fad, og hæld den varme vaniljelage over. Lad dem trække i ca. 30 minutter og tag dem op.
- Rul dejen ud til en stor cirkel med en diameter på ca. 40 cm, og læg rabarberstænglerne rundt i kanten. Skær trekanter ud, så de passer med bredden på hver enkelt stykke rabarber.
- Rul marcipanen tynd ud og skær små striber af den ud, som passer til det enkelte stykke rabarber. Læg det på og fold dejen rundt om.
- Lad dem efterhæve i ca. 20-25 minutter med et viskestykke over.
- Bag dem i en forvarmet ovn på 190 grader i ca. 18 minutter, til de bliver let gyldne.