Mandekogebogen

Rabarberhorn

En anderledes måde at udnytte sæsonens rabarber.

Mens man i rabarbersæsonen ofte tyer til syltning, saft, tærter eller syltetøj, så kan man også inkorporerer den i en dessertudgave af det klassiske 'pølsehorn'.

Med rabarberstænger i stedet for pølser får du en fantastisk dessert-kage - som du kan eksperimentere videre med i forhold til remonce, nøddefyld, kokoscreme og andre tilvalg.

Se med herunder, hvordan man laver et klassisk 'rabarberhorn':

ANNONCE

Rabarberhorn

Saftige, lækre desserthorn!

12 portioner 48 minutter
Forberedelse: 30 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 18 minutter
Ca. 350 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 160 ml mælk
  • 50 gram smør
  • 50 gram mørk sirup
  • 180 gram rabarber
  • 350 gram hvedemel
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 2 dl vand
  • ½ stk vaniljestang
  • 50 gram rørsukker
  • 50 gram marcipan
  • 20 gram gær
  • 1 stk æg

Fremgangsmåde

  1. Lun mælken og opløs gæret og smørret heri.
  2. Tilsæt sirup, æg og vaniljesukker og vend det godt sammen.
  3. Tilsæt melen og ælt, indtil dejen er luftig og slipper hænderne.
  4. Lad dejen hæve i en meldrysset skål i en time.
  5. Kog i mellemtiden vandet op med rørsukker, indtil det er opløs. Læg den halve vaniljestang i væsken og lad det simre i 2-3 minutter.
  6. Skær rabarberne i stykker på ca. 10 centimeter i længden og 3 centimeter i tykkelsen.
  7. Fordel rabarberstænglerne i bunden af et fad, og hæld den varme vaniljelage over. Lad dem trække i ca. 30 minutter og tag dem op.
  8. Rul dejen ud til en stor cirkel med en diameter på ca. 40 cm, og læg rabarberstænglerne rundt i kanten. Skær trekanter ud, så de passer med bredden på hver enkelt stykke rabarber.
  9. Rul marcipanen tynd ud og skær små striber af den ud, som passer til det enkelte stykke rabarber. Læg det på og fold dejen rundt om.
  10. Lad dem efterhæve i ca. 20-25 minutter med et viskestykke over.
  11. Bag dem i en forvarmet ovn på 190 grader i ca. 18 minutter, til de bliver let gyldne.
Del

Seneste nyt