Den søde tand

Risalamande-islagkage

Ny juleklassiker!

Risalamande-islagkage
Risalamande-islagkage
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 12. november 2020

Jeg har eksperimenteret op til jul på at lave en anderledes version af risalamande – og hvor man de seneste år har set et par cheesecake-varianter, så mangler der en pendant på isfronten!

Derfor har jeg lavet en opskrift på risalamande-islagkage!

Jeg har eksperimenteret med, hvad der sker, hvis man blander en legeret iscreme sammen med risengrød – og selvom det lige når det kommer ud af fryseren er stenhårdt, så bliver det faktisk blødt, medgørligt og med en solid smag af risalamande. Du skal ikke forvente fløjsblød cremet vaniljeis med denne teknik – det er en form for is med et lille 'bid', som giver lidt ekstra konsistens og desuden en nødvendighed for den helt rigtige smag. 

Derefter har jeg toppet det med en kirsebærflødeis smagt til med portvin, så man får en slags is på kirsebærsaucen.

Og som lidt ekstra friskhed har jeg smidt helt frisk kirsebærsorbet på toppen.

Bunden er en grov udgave af en vaniljekrans og midterkagen er en lille sej og sprød marengs lavet på karamelliserede mandler.

Følg med i opskriften herunder!

OBS: du kan også bruge Amarena-kirsebær, da de færreste har kirsebær i fryseren, men der skal du blot smage lidt til selv og vurdere, hvor meget sukker de kan trække i forhold til resten af opskriften.

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 120 min
Ventetid 720 min
Antal 10 pers.

Ingredienser

Sødmælk 500 ml
Piskefløde 500 ml
Kirsebær, udstenede 450 gram
Portvin 1.50 dl
Citron, økologisk 0.50 stk
Kold risengrød 200 gram
Sukker 6 dl
Mandler 100 gram
Hvedemel 50 gram
Smør 50 gram
Æg 1 stk
Vaniljestang 1 stk
Vaniljesukker 1 spsk.
Æggehvider 3 stk
Flormelis 1 dl
Æggeblomme 12 stk
Vand 2 dl
Glukosesirup 1 dl

Fremgangsmåde

Den søde tand

Se flere artikler