Sådan kan du redde en skilt mayonnaise
Det kan ske for selv den bedste!
Når det kommer til den ædle kunst at lave cremer, saucer og legeringer - så er der altid en uheldig situation, som kan opstå.
LORTET SKILLER!
Det kan ske for selv den bedste og i mange tilfælde er der ikke andet at gøre end at kassere og starte forfra.
Men!
Ved en mayonnaise kan man ofte redde sin skilte creme på følgende måde:
IGEN - husk ensartet temperatur.
Find en ny skål frem og læg en ny æggeblomme i. Tilsæt de klassiske smagsgivere (dog i lidt mindre grad, da du jo allerede har lavet en 'mayo', som så er skilt).
Når tingene er blandet sammen, så hælder du den skilte creme langsomt i den nye æggeblomme i en tynd stråle.
På den måde får du bundet den skilte creme ind i blommen og derved skaber en ny mayo!
Det kræver nok lidt mere justering af smagen efterfølgende - men hey, du behøver ikke at kassere!
Se opskriften på en klassisk mayonnaise.
Mayonnaise
Cremet og lækker!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 3 stk æggeblomme
- 1 spsk. eddike (gerne fransk æblecidereddike)
- 1 tsk dijon-sennep
- 1 tsk salt
- 3 dl rapsolie
Fremgangsmåde
- Sørg først og fremmest for at alle ingredienserne har samme temperatur.
- Bland æggeblommer sammen med eddike, dijon og salt, så det får en ensformig konsistens.
- Her skal armmusklerne i gang - nu pisker du en tynd stråle af olien ned i æggeblandingen lidt af gangen. Langsomt vil du få en tyk, cremet konsistens og hvidlig farve. Måske skal du ikke bruge alt olien - prøv den frem og mærk efter i konsistensen.
- Smag til med salt og peber - klar til servering!