Mandekogebogen

Sådan kan du redde en skilt mayonnaise

Det kan ske for selv den bedste!

Når det kommer til den ædle kunst at lave cremer, saucer og legeringer - så er der altid en uheldig situation, som kan opstå.

LORTET SKILLER!

Det kan ske for selv den bedste og i mange tilfælde er der ikke andet at gøre end at kassere og starte forfra.

Men!

Ved en mayonnaise kan man ofte redde sin skilte creme på følgende måde:

IGEN - husk ensartet temperatur.

Find en ny skål frem og læg en ny æggeblomme i. Tilsæt de klassiske smagsgivere (dog i lidt mindre grad, da du jo allerede har lavet en 'mayo', som så er skilt).

Når tingene er blandet sammen, så hælder du den skilte creme langsomt i den nye æggeblomme i en tynd stråle.

På den måde får du bundet den skilte creme ind i blommen og derved skaber en ny mayo!

Det kræver nok lidt mere justering af smagen efterfølgende - men hey, du behøver ikke at kassere!

Se opskriften på en klassisk mayonnaise.

ANNONCE
Udskriv opskriften

Mayonnaise

Cremet og lækker!

4 portioner 10 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 700 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 3 stk æggeblomme
  • 1 spsk. eddike (gerne fransk æblecidereddike)
  • 1 tsk dijon-sennep
  • 1 tsk salt
  • 3 dl rapsolie

Fremgangsmåde

  1. Sørg først og fremmest for at alle ingredienserne har samme temperatur.
  2. Bland æggeblommer sammen med eddike, dijon og salt, så det får en ensformig konsistens.
  3. Her skal armmusklerne i gang - nu pisker du en tynd stråle af olien ned i æggeblandingen lidt af gangen. Langsomt vil du få en tyk, cremet konsistens og hvidlig farve. Måske skal du ikke bruge alt olien - prøv den frem og mærk efter i konsistensen.
  4. Smag til med salt og peber - klar til servering!
Del

Seneste nyt

Annonce