Mandekogebogen

Sådan laver du dej til dumplings

Opskrift på den helt rigtige konsistens til dej til dumplings - gyoza og jiaozi.

Leder du efter den perfekte opskrift på dej til Dumplings? 

Dumplings er en lækker asiatisk forret eller snack, hvor man pakker krydret fyld i dej, som man enten damper, koger eller dampsteger.

Og det er faktisk overraskende nemt at lave selv - og selvom man kan købe dej til formålet, så er det både billigere og nemmere at få flere dumplings lavet på én gang med sin egen dej.

Og tricket?

Kogende vand.

Hvor man normalt med gærdeje eller surdejsbrød ønsker at bevare så meget gluten-struktur som overhovedet muligt for at få store lufthuller - og derfor kun bruger lunkent vand - så gælder det her om at nedbryde lidt af strukturen med varmepåvirkningen. Tricket gør, at dejen er nemmere at arbejde med, knap så elastisk, når der skal foldes korrekt og så giver det et bedre bid, som ikke bliver gummi-agtigt.

De kan bruges både som opskrift til den japanske gyoza og den kinesiske jiaozi - forskellen er selvfølgelig fyldet alt efter regionerne og desuden er en gyoza tyndere i dejen.

Følg med herunder.

Og når du har dejen klar? Så nap min opskrift på fyldte dumplings!

ANNONCE
Udskriv opskriften

Dej til dumplings

Nemt og hurtigt!

30 portioner 1 time, 5 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 0 minutter
Ca. 50 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 300 gram hvedemel
  • 2½ dl vand (kogende)
  • ½ tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Hæld kogende vand i en skål og opløs salten.
  2. Tilsæt hvedemelet og start med at røre det sammen med en ske. Når dejen begynder at hænge sammen, hældes den ud på et meldrysset bord - hvis den er for varm at arbejde med, så lad den køle lidt af.
  3. Ælt den grundigt sammen i hånden et par minutter, indtil du har en sammenhængende kugle, som ikke klistrer. Læg den lune dejkugle i en frysepose og luk den til. Lad den hvile i en time.
  4. Herefter er dejen både hvilet og afkølet - og dermed klar til brug!
  5. Herefter kan du lave alle mulige forskellige dumplings - grundideen er ofte 1 mm i tykkelse og 7-10 cm i diameter. Du kan eventuelt bruge en pastamaskine til at lette arbejdsprocessen.
Del

Seneste nyt

Annonce