Sådan laver du din egen hyldeblomstsaft
Smagen af sommer på flaske!
Der findes ikke rigtig nogen bedre måde at indkapsle smagen af forår end at lave sin egen omgang hyldeblomstsaft.
De hvidlige blade afgiver utrolig meget smag og kan bruges til mange ting - glasur, kage, slik og en god omgang hyldeblomst-gin og tonic på terrassen.
Herunder får du en nem og velsmagende opskrift på den sommerlige forårsdrik!
Hyldeblomstsaft
Smagen af forår!
10 portioner
120 timer, 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 120 timer
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 700 kcal pr. portion
Ventetid: 120 timer
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 800 gram rørsukker
- 3 spsk. citronsyre
- 2 l vand
- 2 stk citron, økologisk
- 35 stk hyldeblomstskærme
Fremgangsmåde
- Bring vandet i kog og opløs sukkeret og syren.
- Skær citronerne i tynde skiver og læg dem sammen med hyldeblomsten i en stor gryde.
- Hæld den varme væske over og lad det trække i køleskabet i 5 dage. Du kan enten lade det trække i gryden med en tallerken over, eller hælde det på opbevaringsglas. Efter 5 dage kan man fugte et viskestykke og si saften og hælde den på flasker.
- Jeg plejer at hælde min saft på 0.5 liters flasker, som kommer i fryseren. Mængden er passende til at hive en flaske frem til enten en varm sommerdag i haven, eller som en fantastisk måde at drukne den tunge, metalliske smag af vodka.
- Blandingsforhold: ca. 1:4