En ostesovs eller ostesauce er en utrolig nem sovs, som kan bruges til mange formål og opskrifter.
En ostesovs er ofte noget, man forbinder med eksempelvis en lasagne – her kan man kalde det en Mornay-sauce.
Forskellen på eksempelvis Mornay sauce og bechamel-sauce er, at der ikke er ost i bechamel-sovs.
Denne grund-opskrift på en ostesauce kan bruges til alt fra lasagne til en Philly Cheese Steak-sandwich.
Og du kan endda også bruge den til en omgang nachos til at dyppe i!
Grundopskriften fortæller dig, hvordan du laver oste-basen – herefter er det op til dig at vurdere, hvad du vil bruge min opskrift til.
Eller mere specifikt – hvilke oste, du vil bruge til hvilke formål.
Her er et par gode eksempler på valg af oste.
Til lasagne – så bliver det en mornay-sauce. Brug parmesanost.
Til fiskelasagne – brug ricotta.
Til bagt eller stegt fisk – brug parmesan eller emmenthaler.
Til kartoffelfad – brug mozzarella og parmesan.
Til steak-sandwich – brug vesterhavsost.
Til nachos-dip – brug cheddar.
Følg grundopskriften herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.