Mandekogebogen

Sådan laver du sprøde croissanter

Sprøde, gyldne lag!

Croissanter er en fantastisk spise. 

Hvad enten man spiser dem rent som en lille ekstra snack til sin brunch, eller fylder dem med diverse lækkerier.

Og hemmeligheden bag smagen er selvfølgelig de store mængder smør - og måden hvorpå den bliver inkorporeret i dejen!

Jeg har lavet en lille opskrift til, hvordan man laver de bedste, sprøde og flagede croissanter.

ANNONCE
Sådan laver du sprøde croissanter

Trin 1: Lav dejen, som du kan se opskriften på i bunden af artiklen.

Trin 2: Følg denne guide til, hvordan du laver folder dejen med smør:

Sådan ruller du smørret ind i dejen

Trin 3: Udrulning og afbagning

Når dejen er udrullet til de 27 lag, så skærer du den ud til en række rektangler. Herefter skærer du et diagonalt snit gennem rektanglen, så du får to trekanter:

ANNONCE
Sådan laver du sprøde croissanter

Herefter ruller du forsigtigt fra det ene spidse hjørne til det andet, så du får formet et lille 'pølsehorn'. Du må endelig ikke trykke for meget sammen, da lagene skal have mulighed for at løfte sig.

Læg dem på en bageplade og lad dem hæve en 20 minutters tid. Bag dem ca. 15 minutter ved en forvarmet ovn på 200 grader varmluft.

ANNONCE
Sådan laver du sprøde croissanter
Sådan laver du sprøde croissanter

Wienerbrødsdej

- med de gyldne 27 lag!

10 portioner 20 minutter
Forberedelse: 30 minutter
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 450 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 300 gram hvedemel
  • 20 gram gær
  • ½ dl rørsukker
  • 250 gram smør, stuetempereret
  • 1 stk æg
  • 2 dl mælk

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i mælken efterfulgt af rørsukkeret.
  2. Tilsæt ægget og rør grundigt rundt.
  3. Tilsæt halvdelen af melet og rør grundigt rundt. Tilsæt herefter 50 gram af smørret og til sidst resten af melet.
  4. Dejen kan klistre en del, så sørg for at have et meldrysset bord klar, hvorpå dejen hældes ud.
  5. Fold den sammen til en bold med få æltninger og læg den til at hæve i ca. 30 minutter i køleskabet.
  6. Nu er du klar til at følge trinene øverst i artiklen!
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt