Bagværk

Sådan laver du sprøde croissanter

Sprøde, gyldne lag!

Sådan laver du sprøde croissanter
nfd
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 4. januar 2019

Croissanter er en fantastisk spise. 

Hvad enten man spiser dem rent som en lille ekstra snack til sin brunch, eller fylder dem med diverse lækkerier.

Og hemmeligheden bag smagen er selvfølgelig de store mængder smør – og måden hvorpå den bliver inkorporeret i dejen!

Jeg har lavet en lille opskrift til, hvordan man laver de bedste, sprøde og flagede croissanter.

2123504

Herefter ruller du forsigtigt fra det ene spidse hjørne til det andet, så du får formet et lille 'pølsehorn'. Du må endelig ikke trykke for meget sammen, da lagene skal have mulighed for at løfte sig.

Læg dem på en bageplade og lad dem hæve en 20 minutters tid. Bag dem ca. 15 minutter ved en forvarmet ovn på 200 grader varmluft.

2123505

2123508 scaled

Trin 1: Lav dejen, som du kan se opskriften på i bunden af artiklen.

Trin 2: Følg denne guide til, hvordan du laver folder dejen med smør:

Sådan ruller du smørret ind i dejen

Trin 3: Udrulning og afbagning

Når dejen er udrullet til de 27 lag, så skærer du den ud til en række rektangler. Herefter skærer du et diagonalt snit gennem rektanglen, så du får to trekanter:

2123509

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 30 min
Ventetid 30 min
Tilberedningstid 20 min
Antal 10 pers.

Ingredienser

Hvedemel 300 gram
Gær 20 gram
Rørsukker 0.50 dl
Smør, stuetempereret 250 gram
Æg 1 stk
Mælk 2 dl

Fremgangsmåde