Croissanter er en fantastisk spise.
Hvad enten man spiser dem rent som en lille ekstra snack til sin brunch, eller fylder dem med diverse lækkerier.
Og hemmeligheden bag smagen er selvfølgelig de store mængder smør – og måden hvorpå den bliver inkorporeret i dejen!
Jeg har lavet en lille opskrift til, hvordan man laver de bedste, sprøde og flagede croissanter.
Herefter ruller du forsigtigt fra det ene spidse hjørne til det andet, så du får formet et lille 'pølsehorn'. Du må endelig ikke trykke for meget sammen, da lagene skal have mulighed for at løfte sig.
Læg dem på en bageplade og lad dem hæve en 20 minutters tid. Bag dem ca. 15 minutter ved en forvarmet ovn på 200 grader varmluft.
Trin 1: Lav dejen, som du kan se opskriften på i bunden af artiklen.
Trin 2: Følg denne guide til, hvordan du laver folder dejen med smør:
Sådan ruller du smørret ind i dejen
Trin 3: Udrulning og afbagning
Når dejen er udrullet til de 27 lag, så skærer du den ud til en række rektangler. Herefter skærer du et diagonalt snit gennem rektanglen, så du får to trekanter:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Hvedemel
300 gram
Gær
20 gram
Rørsukker
0.50 dl
Smør, stuetempereret
250 gram
Æg
1 stk
Mælk
2 dl
Læs også: