Mandekogebogen

Sabich

En lækker, sprød og cremet pita fra Israel.

Man går aldrig galt i byen med en pita kebab - hvad enten du er har tømmermænd, på vej hjem fra byen eller bare vil have en lækker og nem aftensmad.

Men har du nogensinde prøvet en Sabich?

Det er kort fortalt Israels udgave af en pita - hvor man har fyldt den med sprødstegt aubergine, hummus, æg og grøntsager.

Vanvittigt simpelt, men vanvittigt godt!

Fang opskriften på min udgave af den herunder - og du finder opskriften på de perfekte pitabrød lige her

ANNONCE
Udskriv opskriften

Sabich

Iraelsk pita!

4 portioner 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 50 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 4 stk pitabrød, se opskrift længere oppe
  • 1 stk aubergine
  • 3 stk tomater
  • 1 stk agurk
  • 1 håndfuld persille
  • 3 stk æg, kogte
  • 2 spsk. tahin, kan udelades
  • 4 spsk. hummus (hjemmelavet eller købt)

Fremgangsmåde

  1. Hvis du har pitabrød bagt og æggene kogte og afkølede, så kan du starte med at snitte tomater og agurk i små tern - hvis du har god tid, så hæld dem i en si og drys lidt salt på, så væden forsvinder og smagen koncentreres. Men de kan også sagtens bare lægges i pita'en i 'rå' tilstand.
  2. Ternene af tomat og agurk (uanset om du har drænet eller ej) vendes sammen med finthakket persille - gerne et helt bundt.
  3. En pande varmes op til middelhøj varme med en god sjat olivenolie - skær auberginen i aflange skiver på 1 centimeter i tykkelsen. Steg dem på panden på begge sider, indtil de har smidt væsken, er blevet brune og sprøde i konsistensen. Lad dem dryppe lidt af på et stykke køkkenrulle og krydr med salt og peber.
  4. Flæk dine pitabrød og smør dem grundigt med hummus - smør også et lag af tahin på.
  5. Læg de sprøde skiver af aubergine i sammen med et par skefulde af persille-relishen i hver - top af med skiver af den hårdkogte æg. Uimodståeligt!
Del

Seneste nyt