En salatpizza er en lækker, frisk og klassisk pizza, som du oftest finder i en eller anden grad hos langt de fleste pizzariaer.
Det er ikke en pizza, som skiller vandene lige så meget som eksempelvis en ananaspizza, men det er alligevel en lidt anderledes pizza.
Det er i al sin enkelthed (oftest) en pizza med tomatsauce, kebab og toppet med frisk salat, tomat og agurk – og selvfølgelig en eller anden form for cremefraiche-dressing.
Salaten kommer på efter bagning og giver lidt ekstra knas, saftighed og sprødhed til pizzaen – jeg er fan!
Det er lidt sjovt, at der hvor jeg oprindeligt kommer fra – Vestjylland – der kalder man flere steder en salatpizza for en kurdisk pizza, men hvis du eksempelvis tager på pizzaria på Sjælland eller Fyn, så får du lidt undrende blikke, når du nævner kurdisk pizza.
Men en salatpizza er heldigvis en salatpizza!
Så jeg har lavet en nem og lækker opskrift på salatpizza, så du kan lave en hjemmelavet udgave af pizzaria-klassikeren.
Herunder får du min opskrift på hjemmelavet kebab og en god, hurtig kebab-krydderi, som giver de rigtige smagsnuancer til at spille op imod det grønne.
Du kan selv vælge, om du vil lave din cremefraiche-dressing hjemmelavet, eller om du bare tager den, du måske har stående i køleskabet.
Fang min opskrift på en god, klassisk salatpizza herunder.
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.