Mandekogebogen

Scones

Klassiske, nybagte scones!

Hvad enten du er til englændernes 'afternoon tea' eller ej, så er en nybagt scone et kæmpehit.

Den er blød, sprød, lækker og svampet på samme tid, hvis den bliver bagt på den rigtige måde. 

Og så er de utroligt nemme og færdige på under 30 minutter!

Og så kan du vælge at fyre nødder og tørret frugt i - og serverer dem enten med tandsmør, marmelade eller som visse englændere, flødeskum og syltetøj.

Herunder får du en klassisk grundopskrift på scones - opskriften giver 4-6 scones alt efter udstikkerform, men det vigtigste er, at den udrullede dej er minimum 2 centimeter høj for at opnå en hævning!

Fang opskriften herunder:

ANNONCE

Scones

nemme og lækre!

6 portioner 24 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 14 minutter
Ca. 350 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 200 gram hvedemel
  • 45 gram smør
  • ½ dl yoghurt naturel
  • 60 ml mælk
  • 1½ tsk bagepulver
  • 2 spsk. sukker
  • 1 knsp. fint salt

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen på 220 grader almindelig ovn. Bland hvedemel med bagepulver og sigt det ned i en skål.
  2. Smør smørret i tern og hæld i melet - smuldr smør og mel sammen, indtil det har en løs, brødkrummelignende konsistens.
  3. På dette punkt kan du tilføje ekstra fyld - eksempelvis nødder, chokolade eller tørrede frugter.
  4. Saml herefter dejen med yoghurten og mælken, indtil du har en sammenhængende dej - den må ikke klistre. Hvis den er lidt våd, så kan du justere konsistensen under udrulningen.
  5. Drys lidt mel på bordet og vend dejen ud - drys lidt mel på dejen, som den ikke klistrer til bordpladen eller kagerullen.
  6. Udrul dejen til en minimumshøjde på 2 centimeter - gerne 3 centimeter for at opnå den rette hævning og højde. Men da dejen er en meget lille portion, så kan du måske få 3-4 af de store 3-centimeters størrelser, men 5-6 af 2-centimeters størrelsen. Begge fungerer super fint med hævningen - den eneste forskel er højden!
  7. Find en kageudstikker - pres den hurtigt og direkte ned i dejen, så du får en pænt snit og ikke 'bøjer' eller skubber kanten for meget. Snittet skal lægges fint, så sconesene hæver lodret op.
  8. Læg de udskårne cirkler på en bageplade med bagepapir - og når ovnen er varm, sættes bagepladen ind på den næstøverste rille.
  9. Bag dem i ca. 14 minutter, indtil de har hævet op og er blevet gyldenbrune på toppen.
Del

Seneste nyt